自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LedTV 發表於 24-1-19 22:58
我都問過表弟
入邊係咪會x犯
佢話唔到你唔跟

有仔有子侄都叫佢唔好入行!恐怖!
借自己對手去搞人!
笨人出手!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

電視電影探監場境,第一句問:有冇人搞你?

男爵府

香港監獄真係好黑暗!懲教人員用職權去傷害一個年青人,造成嚴重永久傷害,一定要重判。我怕d紀律部隊人員逐漸變得好恐怖。

子爵府

purplerain 發表於 24-1-20 00:09
殘忍變態令人不安,只係18歲仲好細要受咁嘅傷害,希望重判不要放過

雖然佢犯事先入去,但佢都有人權㗎嘛, 佢都會改過自身㗎嘛,咁樣畀佢地傷害, 永久創傷呀! 而家唔係話打交斷手斷腳嗰D,而家係直腸呀!簡直唔係人 , 同以前日軍侵華有乜分別 ? 咁殘忍。點解監獄入面啲懲教可以咁黑暗,難怪有啲後生犯小小法,都走去著草, 真係唔怪得曬佢哋,我覺得呢單同謀殺係冇分別囉

侯爵府

回覆樓主:

人在做天在看囉!

專攪弱勢社群,無恥!
8警涉毀露宿者家檔|辯方指警若疑罐頭等藏毒‎ 或需粗暴打開
https://www.hk01.com/article/982397?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chilleylok 發表於 24-1-17 11:22

木棍?!
放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

點解今次新聞公開哂被告名字,有時類似的案件又唔公開,究竟咩準則?

侯爵府

開心吸收勳章

好慘呀,咁後生就要做口。每一行都有害群之馬。

goldpiglet    發表於 24-1-20 10:14

琥珀宮

alicewong18 發表於 24-1-20 07:35
個懲教係咪基佬變態架,濫用職權得到快感!

變態就一定!

大宅

tiramisu_hk 發表於 24-1-20 04:42
痴綠希望重判個懲教同幾個犯,18歲仔比佢哋搞成咁,我諗唔係咁嚴重都唔會揚出嚟!
...

真係好衰格, 點落得手ka..仲要係執法人員 呢d人要重罰啦

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

受害人18歲,犯咩事,還押?即系未必罪成,咁就一世 , 5個行兇其中4個,都系19,20咁邪惡。

大宅

其實呢屆正苦真係好多問題,自己唔先檢討吓減癈,淨係搞埋咁多垃圾政策

男爵府

BGCOME08 發表於 24-1-19 23:00
黑獄。真係對D懲教人員冇好感,識2個做懲教,爛過爛仔

係㗎,我一向對佢哋無好感,相信有唔少濫用私刑,自己都係為人父母,聽到件事都唔舒服

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

似虐待多過性侵,18歲咋,好慘

男爵府

我覺得唔係性侵,擺明係襲擊,好慘

我相信呢啲監獄常到有發生,只不過今次冚唔住,比傷者家人揭發搞大揚左

琥珀宮

回覆樓主:

條命冇事已經好彩,拖到家人黎探先揭發,都唔知過咗幾多個小時,個傷口…
如果犯咗事咪等上庭判,而唔係行私刑呀!

男爵府

MC媽 發表於 24-1-20 09:10
雖然佢犯事先入去,但佢都有人權㗎嘛, 佢都會改過自身㗎嘛,咁樣畀佢地傷害, 永久創傷呀! 而家唔係話打 ...

認同!佢哋都有人權,大家代入如果自己子女受到咁樣嘅對待

我一向對懲教人員無好感,覺得好黑暗,有牌爛仔,以往都有唔少新聞爆出懲教人員濫用私刑,有啲甚至打死咗個囚犯

男爵府

MC媽 發表於 24-1-20 09:10
雖然佢犯事先入去,但佢都有人權㗎嘛, 佢都會改過自身㗎嘛,咁樣畀佢地傷害, 永久創傷呀! 而家唔係話打 ...

難以想像受害人有幾絕望痛苦,叫天不應,係監獄定地獄

伯爵府

2024年龍年勳章

cy101 發表於 24-1-20 13:13
條命冇事已經好彩,拖到家人黎探先揭發,都唔知過咗幾多個小時,個傷口…:tooc ...

咁就一世,身心嚴重受創,比死更難受
估唔到今時今日既香港有咁變態既私刑
仲要係懲教公職人員施襲

男爵府

1988cc 發表於 24-1-20 13:04
似虐待多過性侵,18歲咋,好慘

好似話之前有指插、牙擦插….今次玩大左用木棍搞大左件事,家屬咬住唔放投訴先至揚出黎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊