想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

已經開始打促排針5 日,複診時照不到卵泡,這個cycle是否要取消?

有無JM有類似經驗而系D卵泡長得慢 之後會有?好傷心

我今次系打 Pergoveris。 之前打 Puregon 都起碼有7-8 粒卵泡.

有無 JM可以給我少一點建議、意見?謝謝

大宅

有冇幫您抽血? 或者問下醫生換一隻針試下?
有時呢個cycle唔得,下次試個result又唔太一樣

複式洋房

如果真係冇卵泡都只可以中止, 或者問醫生可唔可以轉針

別墅

你AMH幾多?

禁止訪問

複式洋房

試過, 打左幾日針D 卵長唔大, $$又比左心情又差。咪當休息一個CYCLE囉, 休息期間做運動,食好D,放鬆心情。下個CYCLE 可能會DOUBLE 數量(我就係咁)

別墅

MiLi_FB 發表於 24-3-6 11:19
我第一次抽又係打咗5日冇反應,跟住下個月轉藥再抽就OK

所以無反應個 cycle 取消?下個月轉藥抽左幾多顆?

別墅

littlegarden 發表於 24-3-17 22:10
試過, 打左幾日針D 卵長唔大, $$又比左心情又差。咪當休息一個CYCLE囉, 休息期間做運動,食好D,放鬆心情。下 ...

真的會有可以double up ? 我平常照卵泡7-8 粒,抽到只有4 粒(試過做PGS,晤pass), 最多一次抽到5​​ 粒不過養晤到5日,做晤到PGS, 真係好灰。請問你有食什麼supplement can double up ?

複式洋房

回覆 ccrach 的帖子

年紀同卵子Quality 都有關係果時我係食 CoQ10, DHEA, pre-natal 食左3個月架啦
不過停cycle 果次我就做多左運動 , 地中海飲食 , 每日都飲黑豆漿 之類..
頭2個cycle 我D 卵都係抽得單數, 我問醫生可以做D咩多D數量
佢都係答我 做 運 動 ~!
我覺得真係有幫助, 植入之前我都多做運動, 咁就成功左

PGS 又唔一定要做既... 我識人都無做PGS 年紀都大架啦.. 放第3日胎
而家小朋友都正正常常好大個...同醫生商量下

複式洋房

littlegarden 發表於 24-3-28 17:02

年紀同卵子Quality 都有關係果時我係食 CoQ10, DHEA, pre-natal 食左3個月架啦

請問可以分享下你每日做幾耐,同乜嘢運動嗎?謝謝!

複式洋房

回覆 SSSSSSS 的帖子

跑步, 最少半個鐘, 我係隔日做。做乜運動都得架啦, 個關鍵係要做到心卜卜跳就得。你唔一定要copy我, 亦都唔洗咁緊張relax, 做你自己中意既運動就得

別墅

我這次抽到4粒,只有一粒可以去到做 PGS, 我都知道一粒好難,希望可以 PASS PGS, 至少, 可以有一次移直機會。等待中,我都知道機會不大,有無姊妹一粒PGS 過關成功移植?

複式洋房

ccrach 發表於 24-4-1 10:41
我這次抽到4粒,只有一粒可以去到做 PGS, 我都知道一粒好難,希望可以 PASS PGS, 至少, 可以有一次移直機 ...

有呀! 我得1粒可以做PGS 而成功PASS 到! 琴日植入完,祝自己同各位好孕

禁止訪問

別墅

或許這個cycle確實需要取消,但也可能卵泡稍後才會長大。或許可以嘗試不同藥物。建議保持耐心,跟醫生好好溝通,一起找出最適合你的方案。

別墅

想問 如果已經開始打排卵針 可以做運動嗎?例如 跑步

複式洋房

打促排針5日照不到卵泡可能是卵泡長得慢,但不一定要取消cycle。建議多跟醫生溝通,調整劑量或時間,或者堅持下去看情況。祝好運!

複式洋房

發表於 前天 14:17 |只看該作者

打排卵針點解唔可以做運動? 咩理論?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊