自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

某駐中學社工在自己you tube平台大談叫雞及頻爆粗,上班兩日後被學校辭退,之後大呼「篤灰文化令人窒息」稱「叫雞乃屬自由意志」。

https://www.stheadline.com/realtime-entertainment/3309504/JFFT%E5%BA%8A%E5%93%A5%E4%BB%BB%E5%AF%A6%E7%BF%92%E7%A4%BE%E5%B7%A5%E5%85%A9%E6%97%A5%E8%A2%AB%E7%82%92%E7%8D%B2%E5%A4%9A%E5%90%8D%E8%97%9D%E4%BA%BA%E5%8A%9B%E6%92%90-%E5%87%BA%E4%BA%8B%E5%89%8D%E4%B8%80%E6%99%9A%E6%9B%BE%E4%BB%A5%E5%8F%AB%E9%9B%9E%E7%AF%87%E7%82%BA%E9%A1%8C%E9%96%8B%E7%9B%B4%E6%92%AD

我認我保守,乜而家香港開放成咁?自由奔放度相信外國都唔會接受吧,作為青少年榜様可以因為自由意志大哂,轉頭又妄想逼害症話自己比人篤灰逼害,如果咁都冇其他老師出聲先驚。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

自由意志還自由意志,你唔四圍講,話知你叫到精盡人亡,但公開講啲唔道德嘅嘢(睇內容原來只係討論叫雞,唔係佢叫),又爆曬粗,話曬佢份工係對住班學生,學校知道咗要炒魷魚實屬正常

公爵府

開放得過西方,就算西方叫雞合法,食大麻合法,總統,教師都唔會係平台公開講

annachaubb    發表於 24-1-19 20:48

琥珀宮

annie133 發表於 24-1-19 16:17
某駐中學社工在自己you tube平台大談叫雞及頻爆粗,上班兩日後被學校辭退,之後大呼「篤灰文化令人窒息」稱 ...

呢間學校嘅老師真心保護學童

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

支持學校

侯爵府

2024年龍年勳章

我睇yahoo news, 佢話唔知做羊俾人辭退架~學校公佈左原因?

琥珀宮

hkgra 發表於 24-1-19 16:33
我睇yahoo news, 佢話唔知做羊俾人辭退架~學校公佈左原因?

呢d人直頭唔應該進入校園範圍內啦

大宅

hkgra 發表於 24-1-19 16:33

學校冇公布原因,但新聞有提及佢最近youtube有講叫雞呢個topic

大宅

某駐中學社工在自己you tube平台大談叫雞及頻爆粗,上班兩日後被學校辭退,之後大呼「篤灰文化令人窒息」稱 ...

老師們做得好(emoji)(emoji)
咁既社工叫家長點放心比仔女佢教育

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

校長做得好,自己德行咁差點扶助學生?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 veronica12 的帖子

呢0的話題, 真係好尷尬, 無咩必要都唔好講啦

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

學校及老師做得對,不能被這種人入學校教壞青少年。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

學校炒你都係自由意志
你有你自由
學校有學校自由
打和
天朗氣清

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

支持學校

複式洋房

教到啲學生去賭錢叫雞就好笑

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

支持學校做法
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

寧比人知莫比人見, 正死蠢.

大宅

回覆樓主:

咁既行為唔適合使駐校社工

大宅

叫雞當然自由啦!只怪當時人蠢在公開討論,做學生社工都唔醒目既

子爵府

呢啲咪呀豬呀狗都話要做社工,讀完可以出個社工牌,人工有保障。社工都分好多種類,對住境頭都講晒粗口就不宜入學校做囉,咩叫以身作則,雖然佢係多重身份,但咁大個人成30歲連咩叫以身作則都唔識架咩!佢應該去一些邊青青年中心嗰類做實習社工就最啱key啦!

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊