自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

littlefunpig 發表於 24-1-21 19:49
去過2、3間,覺得地方好乾淨
但應該租金超貴
計返落去回收物既話其實無可能持續經營
你估計啫,加上宜家普遍都減租,咁又吾可以亂下定論做吾到,就算做吾好,都要想辦法做好,呢個係一個未來人類能否存活嘅持續戰鬥,宜家我估每個地方政府吾想嚇怕啲人,佢地冇乜講污染咗地球嘅嚴重程度,但多國專家已發出多次警告,而你亦都感受到天氣係反常緊,你如果仲係到估,不如熱心啲支持大家做好回收先,起碼只講宜家我都識分兩種膠都叫一種進步,呢種認知嘅進步,對環保都係進步,點會係損失呢,仲有租金嘅嘢,人地先知,你咁就無啦啦放負,似乎心態上退步咗喎

男爵府

回覆 popocat 的帖子

有架,次次去佢都有問我有冇儲分,不過我冇玩呢啲,次次放低就走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

popocat 發表於 24-1-21 18:50
請問街站係咪冇得儲分?
我呢區間舖要搭車去,所以我仔要得weekend至去

你要先登記做會員,回收物品分類磅重可儲分
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

ilovehuman 發表於 24-1-21 20:05
你估計啫,加上宜家普遍都減租,咁又吾可以亂下定論做吾到,就算做吾好,都要想辦法做好,呢個係一個未來人 ...

我唔係淨係放負,有讚地方乾淨同大
唔好只係睇負面既野好無?
同埋租金係以面積同地段計算
如果講環保,人類就唔應該出生同存在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

原來感想係只可以唱好,你題目寫明丫麻(唱好6在區區支持鋪),我連睇都費事

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我每星期去一次,職員友善熱心 亦會去社區臨時街站,街站職員態度不過不失咁囉 明顯有差別對待,對工人姐姐冷言冷語

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 ilovehuman 的帖子

回收咗兩、三年,去過幾個唔同區嘅回收點,職員態度整體都唔錯。到而家如果有d野唔肯定可唔可以回收嘅話,會係facebook度問定免得白行,佢地都樂意回答

伯爵府

littlefunpig 發表於 24-1-21 20:24
原來感想係只可以唱好,你題目寫明丫麻(唱好6在區區支持鋪),我連睇都費事
...
Ok ok 我失言,咪嬲 sorry ar

伯爵府

818 發表於 24-1-21 21:46
回覆 ilovehuman 的帖子

回收咗兩、三年,去過幾個唔同區嘅回收點,職員態度整體都唔錯。到而家如果有d野 ...
吾該晒。。收到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊