自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ddkaka 發表於 24-1-22 17:26
同意,北上有幾十萬人留港有幾百萬人,啲人成日賴人北上消費,都唔知道咩道理嚟
...

好簡單,就係有一班賤格既禍港生物,要吹講呢D比D好想聽到既反中智障YC.成日話人北上消費,香港好慘,係用黎坤冇腦既YC.對象唔係比正常人聽的.

珍珠宮

聖誕節去咗尖東,我都見勁多人,啲人買唔買野就唔知,個friend就話周圍好少人,去食buffet都可以直入,仲要得幾枱人,唔知係咪平行時空。

水晶宮

cyyiu 發表於 24-1-21 15:31
我同老公真係零影響
反而呢1年,食利息都夠!

其實我們都沒咩大改變係清費度,都係應用則用。

反而真係呢1-2年定期息口高左,更加有動力谷大本金儲去食息幫補下。你當每一萬元定期一年有$400左右息(或者更多少少),咁$400點都幫補到我幾日餸。積少成多。同埋因為政府即將收膠袋稅、垃圾費,我哋咁又多左執屋,找下啲嘢,清左先,不用急買。

水晶宮

Astra00 發表於 24-1-28 07:38
其實我們都沒咩大改變係清費度,都係應用則用。

反而真係呢1-2年定期息口高左,更加有動力谷大本金儲去食 ...

我放假cut左出街食一餐,自己煮,一星期慳$100-$150!
年紀大左,購物慾低了,唔會好似以前咁,買埋d無謂嘅公仔野!
垃圾徵費,買野之更加會諗清楚,有用先買,用得晒先買,太多包裝嘅唔買!
近期hsbc仲有4厘利息,30/1出糧,又可以做定期了,$1萬蚊,半年多$200.... 做到幾多得幾多!

珍珠宮

芒果米池 發表於 24-1-28 02:25
聖誕節去咗尖東,我都見勁多人,啲人買唔買野就唔知,個friend就話周圍好少人,去食buffet都可以直入,仲要 ...

海港城LADYM 就算平日成日都要排隊入,澳門假日可以直入

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊