夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

結左婚30年,有个女已經做野因為老公鼻寒好勁同佢分房瞓左好年同佢関係好似系同居住咁,性生活都冇左好耐,佢冇主動要求過我就算,因為我覺得咁多年婚姻吾系只為性來維繫,表面他是一个好爸爸好老公,但最近覺得他有点怪,很少同去街總是呢系房間張床到佢話打机,但琴晚我入房問他一些事他好惊見到我馬上把手机掉入被內,我問他做乜收埋手機佢話我多疑。其實女人直覺好準,我feel 到佢有网聊又或者有做其他野,我追問佢佢就同我鬧交,佢話咁大个人都仲要管?又話好彩吾系求我食,總之就好似鬼上身,30年的婚姻我可以点,離婚?忍?大家可否比啲意見,我真覺得的好累好辛苦。

子爵府

先不說怎樣醫鼻寒 其實已經可以有房分開訓, 為何不先睡在一起, 睡到給對方嘈醒才自己去自己房訓, 就像孩子小時陪他訓一樣, 因為睡前的夫妻交流好重要.

你未證實對方背叛你之前, 先想想怎樣重新建立關係先, 好似好D.

大宅

jjhwong 發表於 24-1-22 07:16
結左婚30年,有个女已經做野因為老公鼻寒好勁同佢分房瞓左好年同佢関係好似系同居住咁,性生活都冇左好耐, ...

同你一樣,最近發現老公一直同一個人妻keep住有WeChat,仲等埋一齊收工。由佢哋傾偈,發現佢哋大家喺附近返工……
老公仲要表現到好愛我,一方面同我一齊,另一方面又同個人妻一齊,我覺得咁好嘔心

大宅

畀面勳章

PTMCYS 發表於 24-1-22 07:46
先不說怎樣醫鼻寒 其實已經可以有房分開訓, 為何不先睡在一起, 睡到給對方嘈醒才自己去自己房訓, 就像孩子 ...

我覺得我老公對我已經冇晒感情,只要我吾好 幹涉佢嘅生活,我諗都可以繼續留低,佢性格好硬如果我迫佢吾知个後果会点,可能佢吾想煩会選擇離開。我比較夜瞓入到房佢已經瞓到好似死豬咁,我真係瞓吾到。同埋我以為老 夫老妻冇乜所謂,可能我真係行錯左了 佢好惡一同佢傾好似食人咁。

要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

大宅

畀面勳章

tmd123 發表於 24-1-22 07:57
同你一樣,最近發現老公一直同一個人妻keep住有WeChat,仲等埋一齊收工。由佢哋傾偈,發現佢哋大家喺附近返 ...

唉,男人想享齊人之福,佢知你知道左佢件事嗎?老實,真系好難頂。

大宅

jjhwong 發表於 24-1-22 08:26
唉,男人想享齊人之福,佢知你知道左佢件事嗎?老實,真系好難頂。

佢未知。我都係最近先發現,又唔知可以同邊個傾,唔想俾屋企人/朋友知。屈喺心到好痛苦

大宅

tmd123 發表於 24-1-22 08:32
佢未知。我都係最近先發現,又唔知可以同邊個傾,唔想俾屋企人/朋友知。屈喺心到好痛苦
...

同你同樓主case 類似,唉!

大宅

畀面勳章

tmd123 發表於 24-1-22 08:32
...

系,我朋友少,吾知同邊个,所以上嚟問下,知道老公對吾住自己慘過比刀割。我个件吾可以問一問就玩完,但問左佢都吾会認因為我冇証據,我冇老公嘅密碼所以乜都睇唔到,但睇佢最近 舉動系好有問題,佢應該係用徵信溝通仲可能系大陸的人。

大宅

jjhwong 發表於 24-1-22 07:16
結左婚30年,有个女已經做野因為老公鼻寒好勁同佢分房瞓左好年同佢関係好似系同居住咁,性生活都冇左好耐, ...

你有冇地方住?
有冇返工?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

女人唔想為難女人,但呢件事我唔覺得樓主o岩哂。

咁多年婚姻吾系只為性來維繫-->點解唔諗下男方咁多年冇飽飯食。訓覺時間又不相就,死症。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

畀面勳章

090922 發表於 24-1-22 09:56
你有冇地方住?
有冇返工?

有,仲一齊住緊不過吾知可以last得几耐,我有做野,吾返工系屋企怕自己会跳樓,我地計埋排拖32年喇,突然覺得佢好陌生,真系招架吾到,以為日後退左休兩老可以週圍去玩,点知佢个心吾系咁諗,点解等到而家先嚟變?

大宅

畀面勳章

kwhkwh 發表於 24-1-22 10:16

咁多年婚姻吾系只為性來維繫-->點解唔諗下男方咁多年冇飽 ...

系,我應該搞下佢,但試過比佢拒絕我就冇了,因為我覺得好難受。我年紀比佢大成日覺得佢会嫌棄我,其實咁嘅関系可以行到老就系我好彩,吾可以的話都冇辦法。雖然我地冇但佢一切正常左好多年,根本吾知佢有系外面搞定冇,直至最近我先feel 到有問題發生。

大宅

jjhwong 發表於 24-1-22 10:19
有,仲一齊住緊不過吾知可以last得几耐,我有做野,吾返工系屋企怕自己会跳樓,我地計埋排拖32年喇,突然 ...

仔女大晒,有女人埋身,自私只管自己快樂,呈願拋棄家庭。
我發夢都諗唔到等唔到退休,佢已不要自己了。

大宅

畀面勳章

090922 發表於 24-1-22 10:34
仔女大晒,有女人埋身,自私只管自己快樂,呈願拋棄家庭。
我發夢都諗唔到等唔到退休,佢已不要自己了。
...

我都系一樣,仔女大左佢可以全心全意去玩了。但你地夫妻関係正常嗎?

大宅

kwhkwh 發表於 24-1-22 10:16

咁多年婚姻吾系只為性來維繫-->點解唔諗下男方咁多年冇飽 ...

有性需要的女人咁係咁講架!
問題有好多女人唔需要,唔通夾硬比咩?

maggie.tang    發表於 24-1-22 14:29
kwhkwh    發表於 24-1-22 11:39

大宅

jjhwong 發表於 24-1-22 10:36
我都系一樣,仔女大左佢可以全心全意去玩了。但你地夫妻関係正常嗎?

出面有女人,點會想掂正室。

大宅

畀面勳章

090922 發表於 24-1-22 10:39
出面有女人,點會想掂正室。

呢个原因絕對系好有可能。

子爵府

回覆樓主:

因為佢心虛,又知你無證據,咪用惡去耍你。而家搵唔到證據,只有等證據出現,如想維繫就改變自己先。
前兩日睇過篇文,夫妻要長久一定要keep住,一起吃,一起瞓,一起聊, 確係有道理。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

fitceo 發表於 24-1-22 11:02
因為佢心虛,又知你無證據,咪用惡去耍你。而家搵唔到證據,只有等證據出現,如想維繫就改變自己先。
前兩 ...

仲要一齊玩,你唔陪佢玩,佢搵第二個女人玩,到時反咬你唔陪佢玩。

大宅

畀面勳章

fitceo 發表於 24-1-22 11:02
前兩 ...

冇錯,呢啲咪系惡人先告狀囉,當然佢未開口話離婚我都吾想離,畢竟咁多年,但而家應該点改變自己呢?入返房同佢瞓?同佢做?我老公一定会拒絕我,佢好惡架某程度上我好怕佢,我最叻系喊而且我年紀都吾細真係怕自己有心無力,咁多年冇做,会有啲尷尬,一陣又比佢拒絕仲瘀。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊