自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

年薪500萬不是夢?港女Boyi日前在社交平台Instagram上載了一段Room Tour的影片,介紹她目前在九龍站646呎對海景單位。她自稱公屋出身,15歲開始半工讀,至27歲已經年薪500萬,並住在九龍站海景單位。這些風光都全靠她的職業所致,不過有好多網民就覺得她「講大話」,到底她是從事哪一行業呢?
她在各個社交平台的帳號都標榜21歲創業、24歲置業,甚至26歲已經擁有6個物業。但不少網民都懷疑她「講大話」,部份網民指:「年收5球(500萬)仲租樓住?」、「人工高過特首」、「香港的經濟真的有這樣的人工」、「吹咁大」、「劇本嚟嘅」。有網民看到她社交平台的火辣泳照,還質疑她賣保險的同時,可能有進行不道德交易,「睇似佢D相賣身廣告」、「樣靚身材正所以年收入500萬」、「著成咁,洗乜賣保險,直接收cash連稅都唔洗交啦」、「好多都做人情婦㗎啦」、「係賣保險定賣肉?」

賣保險真係咁好賺
https://www.hk01.com/article/983 ... articlecopy&utm_medium=referral

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

會唔會有其他外快冇講,有所保留

珍珠宮

syne403 發表於 24-1-23 12:12
年薪500萬不是夢?港女Boyi日前在社交平台Instagram上載了一段Room Tour的影片,介紹她目前在九龍站646呎對 ...

系未又系小紅書中介拍條片,叫大陸人申請黎香港做野讀書呀,甘中介招生意者

伯爵府

angiehouse 發表於 24-1-23 12:19
系未又系小紅書中介拍條片,叫大陸人申請黎香港做野讀書呀,甘中介招生意者
...
今次係IG拍片

禁止訪問

伯爵府

咁cammi都可以拍片

別墅

500萬年薪?被睇中係咩意思先

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

殘体字不看也吧

象牙宮

syne403 發表於 24-1-23 12:12
年薪500萬不是夢?港女Boyi日前在社交平台Instagram上載了一段Room Tour的影片,介紹她目前在九龍站646呎對 ...

九龍站646呎對海景單位
15歲開始半工讀,至27歲已經年薪500萬
21歲創業、24歲置業,甚至26歲已經擁有6個物業。
以月租3萬5千元租住九龍站ICC樓上的單位。

网紅靠「劇本嚟嘅」加「外圍女」
「行業內稱為商務模特學名娼妓,俗名髒蜜。」外圍」的女生多為平媒模特或小演員。陪吃、陪玩、陪睡是「外圍女」的主要工作。她們管富商叫客戶,「客戶什麼人都有,主要是暴發戶、土大款。」「外圍女」的富二代客戶並沒有外界想像的那麼多。
「為了錢,很多女孩都把持不住,而那些富商也只會把他們當成工具玩樂,不僅僅是陪吃、陪睡、陪玩,就連玩SM、陪吸毒都會有,整個外圍圈裏屬於上游工作者,月收入穩定維繫在40到50萬元,生意最好的時候甚至可以月入百萬,

除在上海市各五星級酒店、高檔商品房進行賣淫,她們賣淫地點幾乎涉及北上廣等各大城市。如果嫖客特別有“興致”,可以指定上海的“外圍女”直接飛去當地,“機票、食宿都是嫖客支付,再另外支付2-3天的全包夜價格。”

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

回覆樓主:

令我記起碎C案,後生女kol,突然賺大錢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

部份網民指:「年收5球(500萬)仲租樓住?」
明顯呢部分網民公司無housing allowance, 亦未試過自己做生意租樓扣稅

伯爵府

未入嚟已知係做保險

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

搵下線

侯爵府

回覆樓主:

好明顯係想吸引人加入佢團隊,做佢下線!

伯爵府

一個月搵50萬?嘩!仲多過視帝拍劇喎!

D保險公司宣傳真西利!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔會信呢d…

好多係假象嚟

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

創業即係做咩?

複式洋房

搵水魚定博開單
Sorry呢度係香港

男爵府

回覆樓主:

呢D人根本心理不平衡。怕被人睇唔起,海派作風,吹咗先。

公爵府

leopak 發表於 24-1-23 13:31
一個月搵50萬?嘩!仲多過視帝拍劇喎!

D保險公司宣傳真西利!

首要條件係個個月有新客,仲要人地唔好一年內cancel ,有d plan 講明兩年內唔cancel得,唔係要嘔番d佣出黎,如果有埋下線,就仲好,唔洗跑都有錢收~
好幾年前好多內地人黎香港買保險,果時真係有人每個月幾十萬佣ga

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊