懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

通常都係太大隻先要催生
但原來太細都有可能要催生
有冇JM 有類似經驗?
而家33Week BB size below 10%
醫生話36week 時再討論催生定等足月

而家keep 住check 得甘密
但又無野做到(emoji)

水晶宮

jpyc 發表於 24-1-25 21:24
通常都係太大隻先要催生
有冇JM 有類似經驗?

太細太大都有可能早 d 催生
太細仲衰過太大

大宅

後期size 太細, 進補唔可以解決
所以唔使胡亂食野了, 唔會有咩幫助
check得密, 因為size 細出現問題機會比較大
平常心啦~ 注意會唔會提早穿水/ 見紅

複式洋房

通常都係太大隻先要催生
有冇JM 有類似經驗?

我陀仔個時都係bb太細 岩岩擲界10% 37週當日就開刀 。BB係肚到唔吸收 出黎自己食奶 好快已經肥肥白白

男爵府

我個B就係因為太細粒係37週開刀,出世得2.2kg。
我35同36週都有照,政府覺得佢生長得慢,所以叫我37週開刀。阿B除左細粒啲,暫時食得瞓得,希望佢食奶可以重返啲

大宅

我b都係30週開始發現細粒,嗰陣加埋個宮縮痛肚痛好密,30週嗰陣時醫生覺得隨時要早產,仲困咗我喺產房三日,打晒強肺針,但係check咗好耐都搵唔到咩問題,宮頸又冇短到,住咗一個禮拜醫院都冇特別就放咗我出院,之後每個禮拜返醫院check兩次,開頭話估係臍帶血流或者係胎盤問題,所以阿B細粒,但check極都check唔到有咩問題,中間都keep住有時會宮縮頻密,入咗幾次院,最後醫生都係建議催生,36週五出世,2.14kg出世健康,唔使瞓箱仔,出世太細粒食奶又差真係好難湊,不過捱到好似三個月之後開始有返啲肉肉,生長線都追返到50-75
唔使擔心出嚟食奶,好快大隻,加油

大宅

37w1入院37w2出世。都係bb細粒而入院催生。出世果陣真係好瘦,飲奶又困難,好彩係唔使瞓箱仔,我出院跟埋我出院。1個月之後開始已經慢慢肥肥白白,仲大得太快健康院要我幫bb預約去醫生check下

別墅

多謝大家回覆(emoji)(emoji)

甘我早少少汁定走佬袋

別墅

37w1 入院照, 估計得2.5kg (10%生長線), 建議催生, 最後37w4出世得2.2kg (3%生長線, 同35w時照嘅重量一樣, 即係最後2w無重過, 但醫生都話唔知點解), 好在唔洗瞓箱, 之後一路追, 3%, 10%, 25%, 宜家3歲已經去到50%, 高度仲要去到90%

大宅

通常都係太大隻先要催生
有冇JM 有類似經驗?

我囡都係唔識大所以催生,出世嗰陣得2.54kg,而家兩個幾月差不多6kg了,唔洗擔心,食奶奶好快肥肥白白

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊