在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

luciachy 發表於 24-2-20 21:51
回覆 Lovemybabiess 的帖子

我同你嘅處境好相似,細女啱啱上小學,讀書能力麻麻,加上我嘅工作壓力又大, ...

我同你一模一樣, 唔睇你個名真係以為呢段野係我自己打
T.T

日日社畜咁, 放工OT後又返另一份工, 好想辭職, 但經濟上又唔許可

一諗起就夜晚會喺度喊。。。。

男爵府

luciachy 發表於 24-2-21 10:08
回覆 Mini20160607 的帖子

我諗好多人同我哋一樣處境,在職媽媽經常會遇到嘅煩惱。加上而家經濟差,好似有 ...

如果份工作冇咁大壓力,就算要趕返屋企睇功課,其實個心情都唔係好差
-> Agree

但就係份工本身都忙, 食腦, 又OT, 返到屋企都得番半條人命

男爵府

luciachy 發表於 24-2-21 23:49
回覆 Mini20160607 的帖子

明天小測,返到屋企7:45,睇功課加溫書。9:30即刻叫佢上床瞓,我連飯都未食…… ...

WKM辛酸 T.T

我係OT完返屋企一路食一路同佢做功課, 佢一擦D野擦膠碎就飛落我碗飯 XDD
之後仲要跟細嗰個.... 再同大嗰個默書

唔知有冇人明我講咩, 每日好似打仗咁, 但真係唔係誇張...

男爵府

Lovemybabiess 發表於 24-2-22 17:44
回覆 mnhk 的帖子

其實分工ok係人事(老細同某個同事)問題、當然有人會講你理得佢咩你坐係到出糧吹咩、講 ...

我姐好唔鍾意我, 我請AL勁耐都唔撳制批, 咩都Plan唔到, 機票唔敢買住, 阿囡活動唔敢Book住....
好憎佢

男爵府

CCHINGC 發表於 24-3-6 17:39
我想呢個都係好多媽媽寫照,不過心情低落到成日喊,就要搵出路,首先睇下有無家庭開支可以減,如果每月剛剛 ...

又唔需要供樓
-> 已經係人生胜利組, 慳番皮幾

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊