自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好想知道d教車師傅唔鬧人係咪會死
剛學車時比熟人點咗,幫襯咗個呃錢嘅師傅。第一堂上堂教我推拉軑,淨見佢起世搓個軑,完全唔明佢講咩推拉。上完第一堂,佢叫我比埋租車錢,我已經話我好蠢,不如上多2堂,睇下佢想唔想繼續教先,佢即刻話唔洗,如果打算下堂再上就比埋先,咁我唯有比,佢仲提我,下次上堂之前要過咗堂費比佢先,唔係落堂先比。

第二堂開始,佢就堂堂咆哮我,話點解另一隻手唔幫手拉,點解轉彎咁貼,點解偏埋一邊,但係從來無教我應該點做。堂堂上堂,佢就喺度玩電話,同人講電話比嘢我聽,話人哋收緊$350一堂,佢收緊$330一堂,蝕咗。我跟佢上咗6堂,即12節,都喺九龍塘個market place轉彎,佢仲話我,你睇你,過咗5堂仲轉緊彎。我都好想問佢點解咁,最後我頂佢唔順,無再跟佢學,問佢退番租車錢,佢淨肯退番好少,計番條數,6堂收咗我6000,乜都無學過

Skytree1000    發表於 24-3-5 16:12

伯爵府

katielbaby 發表於 24-1-29 19:19
剛學車時比熟人點咗,幫襯咗個呃錢嘅師傅。第一堂上堂教我推拉軑,淨見佢 ...

係咪駁你受唔住,蝕錢走Y,甘鬼衰,貼錢買xx

琥珀宮

剛學車時比熟人點咗,幫襯咗個呃錢嘅師傅。第一堂上堂教我推拉軑,淨見佢 ...

D教車好爛口,而家佢地唔休做架,政府又冇點發牌
之前學嗰個已經算好好,可能係駕駛學校揾會好d掛,我估

珍珠宮

咁衰嘅,六堂冇乜點學嘢重鬧人嘅好貴呀

la_source    發表於 24-1-30 14:20

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我以前跟的教車師傅係個50+歲的阿叔,一句都無鬧過,正正常常,不過都嚴肅唔會吹水傾偈。都已經係30年前的事了。我係一take pass 棍波。

你唔好彩,你係消費者,可揀過一個師傅。

大宅

後來有網友介紹咗另一個師傅,明顯唔同,有嘢學到。但係都勁鍾意鬧人,堂堂都比佢鬧,佢鬧人方法係質問你點解要咁做,呢樣我好頂佢唔順。

去到讓車處,我停低睇有無車,佢質問我點解要停,明明一路都見到無車一,點解要停。佢會再架車停埋一邊,問到你答到佢為止。呢種態度好乞人憎,又嘥我時間,佢嘅時薪係我2倍呀,我揾埋唔夠比學車錢。點解佢唔可以直接話我知,如果見到無車可以行,唔洗停。

最近學泊車,睇車身marking 就位。我問佢,到時考試車身係咪都可以keep marking,佢答我,你係咪唔要,如果係我拆咗佢,又係都問到我答唔係,佢先肯停口。

搞到我好大壓力,發夢都夢見自己學車,濕疹大爆發。

d教車師傅心理變態架?識就唔洗比錢佢哋賺啦!佢哋做學生嗰陣,d老師都係咁嘅態度對佢哋架?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有d會好聲好氣架
你個個唔識教

入學車facebook group 睇下人地d經歷

我見有人上完惡人 再轉到好教車師父

男爵府

你同佢講,我嚟學車?錢又比咗你,又教唔足,如果係咁大家算,計番條數,比收據我。無謂拖拖拉拉,你都係師傅?

男爵府

咁你真係比人點,我朋友介紹個教車師傅係鼓勵型,唔會鬧。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

野原美冴 發表於 24-1-29 19:31
我以前跟的教車師傅係個50+歲的阿叔,一句都無鬧過,正正常常,不過都嚴肅唔會吹水傾偈。都已經係30年前的 ...

我20年前學,個師傅都好好,從冇鬧過我,都嚴嚴地架,一啲都唔hea 。不過佢年紀好大,我估佢教多冇耐就退休,我好感激佢教得我好好,一take pass

男爵府

我以前駕駛學院跟著個老女人,堂堂嚮到鬧,唔會好聲好氣講,後尾肥左即刻走佢,佢問我加唔加鐘再考我啋佢都傻。 好後悔無一早轉師傅,我朋友佢都係駕院佢師傅正常好多。

大宅

回覆 KILW 的帖子

可唔可以pm我?

伯爵府

我去駕駛學院學,啲師傅又OK,之前遇到一個好衰嘅,就以後唔再book佢。

大宅

回覆 yaubb2014 的帖子

我都覺得係

大宅

回覆樓主:

搭單請教下:學車係咪一定要跟尃業教車師傅學?如果跟已識揸車的親友學識再報考可以嗎?

大宅

回覆 richfish 的帖子

唔得架,師傅有牌先可以帶你揸住架學神車喺街行

男爵府

證明你個熟人唔熟唔食

唔好再聯絡

子爵府

回覆樓主:

遇到個咁差嘅,真係唔好彩

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

katielbaby 發表於 24-1-29 20:35
回覆 richfish 的帖子

唔得架,師傅有牌先可以帶你揸住架學神車喺街行

你轉到好師父未?

伯爵府

駕駛學院啲師傅都ok, 輕輕鬧我接受到

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊