自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

更年期啲M開始唔准,但如果有得嚟就山洪暴發,黎緊要去旅行,有冇過來人試過經期唔准睇醫生食延經藥都可以控制佢唔嚟? 以前經期准食完係可以暫時唔嚟,如果未必控制到我就唔嘥時間金錢睇醫生。或者有冇人試過睇中醫/ 西醫可以早啲嚟?

另外又想問吓更年期嘅你地,如果去旅行會有什麼準備?除左帶大量M巾仲可以點?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

無特別考慮,旅行行程比較 hea,唔算辛苦,萬一撞中,最多無得浸溫泉囉~ 無咩特別。衞生用品當地有得賣。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

應該唔關更年期事,係你體質問題

子爵府

HappyHappyMa 發表於 24-1-30 12:33
更年期啲M開始唔准,但如果有得嚟就山洪暴發,黎緊要去旅行,有冇過來人試過經期唔准睇醫生食延經藥都可以 ...

延經藥

公爵府

2024年龍年勳章

用住棉條先

水晶宮

回覆樓主:

我冇理,都真係遇過旅行途中來m山洪暴發,唯有改行程,hea啲(近十年開始都係自由行,乜都可以即時改)
我會帶定m褲仔

琥珀宮

HappyHappyMa 發表於 24-1-30 12:33
更年期啲M開始唔准,但如果有得嚟就山洪暴發,黎緊要去旅行,有冇過來人試過經期唔准睇醫生食延經藥都可以 ...

食避孕药

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

唔準食延經藥好難計,唔知要幾時開始食幾時停。呢d 荷爾蒙藥多食傷身,我上兩次都撞到姨媽,好彩唔多,返到黎無啦啦又早到又量多,好彩咋

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔準好難預喎,我以前有兩次旅行都係試過浸完溫泉第二日就嚟(早咗),好彩兩次都係已經行程最後一日,不過坐飛機就比較唔舒服。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔準好難預喎,我以前有兩次旅行都係試過浸完溫泉第二日就嚟(早咗),好彩兩次都係已經行程最後一日,不過坐飛機就比較唔舒服。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

我早兩次出差都係帶定褲仔同少少M巾。自從上年10月到而家冇嚟過,但我手袋都會放定一塊M巾以備不時之需

大宅

如果驚就日日都用M巾
冇得驚 去唔去旅行都要過日子
放鬆心情

侯爵府

bmuimami 發表於 24-1-30 14:02
我冇理,都真係遇過旅行途中來m山洪暴發,唯有改行程,hea啲(近十年開始都係自由行,乜都可以即時改)
我會 ...

係怕係飛機去廁所唔方便嘅時候先嚟山洪暴發,我諗或者衛生巾再加M褲仔咁著,希望佢唔會漏,不過到時個人下身就好似好臃腫

侯爵府

rose-mag 發表於 24-1-30 14:23
唔準好難預喎,我以前有兩次旅行都係試過浸完溫泉第二日就嚟(早咗),好彩兩次都係已經行程最後一日,不過 ...

你浸完溫泉提早嚟可能因為行程氣活血嘅關係,等我試吓呢幾日浸下腳睇下會唔會有得嚟

大宅

HappyHappyMa 發表於 24-1-30 16:53
係怕係飛機去廁所唔方便嘅時候先嚟山洪暴發,我諗或者衛生巾再加M褲仔咁著,希望佢唔會漏,不過到時個人下 ...

搭飛機最多都係幾個鐘啫,淨係去日本韓國呢d冇問題,比較落後又污糟既國家就自己考慮下

水晶宮

HappyHappyMa 發表於 24-1-30 16:53
係怕係飛機去廁所唔方便嘅時候先嚟山洪暴發,我諗或者衛生巾再加M褲仔咁著,希望佢唔會漏,不過到時個人下 ...

臃腫唔怕!安全緊要啲
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我上個月去北海島7日,因為知道差唔多個幾日會黎,所以走家庭醫生問有咩方法.因為我平時打開避孕針,醫生叫我前個月黎就改食避孕藥.點知真係ok呀,可以放心去旅行.

大宅

我同你情況差不多,帶定一塊夜用和一條睡安褲,點都頂到十個鐘,-落機見舖頭即去補貨。

侯爵府

jt040 發表於 24-1-30 17:37
搭飛機最多都係幾個鐘啫,淨係去日本韓國呢d冇問題,比較落後又污糟既國家就自己考慮下
...

今次就係要坐長途機,所以先咁苦惱最怕坐得耐,一起身嗰下湧出來

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

HappyHappyMa 發表於 24-1-30 19:18
今次就係要坐長途機,所以先咁苦惱最怕坐得耐,一起身嗰下湧出來
...

都係飛機果程,如果太擔心咪著m褲,應該全面覆蓋冇咁易漏
同埋帶多幾條m褲替換

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊