自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我很想親口對你說一聲”非常感謝您"
今日你把荃灣巴士站執到銀包送去警署,我本來好擔心遺失身份證和回鄉證的後果,幸運遇上善良的你!
希望你和孩子一生健康快樂,福澤子孫!
一個有優良美德的媽媽,教出來孩子是正直勇敢,一生幸福(emoji)

adaleung717    發表於 24-2-4 22:11
GreenMaDad    發表於 24-2-4 13:27
ccysj01    發表於 24-2-4 13:23

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

水晶宮

回覆樓主:

好多人執到唔會袋,後生果輩少做這樣行為

男爵府

回覆樓主:

侯爵府

回覆樓主:

你應該都做左好事才失而復得、以後多做善事呀!
我都試過

男爵府

回覆樓主:

我去警署報警時找回,Madam都話我非常好彩遇到一個誠實善良的媽媽

如果沒有她,我好麻煩了
不法分子執咗周圍申請貸款借錢,我就慘啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

loveman 發表於 24-2-4 00:40
今日你把荃灣巴士站執到銀包送去警署,我本來好擔心遺失身份證和回鄉 ...

恭喜 記得傳承下去

當年我c6.係荃灣坐小巴跌咗銀包。有對情侶交咗去警署。乜都無唔見。

我都試過行山跌電話,位先生執到係地鐵站等我。我俾返小小心意,佢死都唔肯要 ,買CAKE佢又唔濟。 仲有行山人士幫我打電話去搵,後尾我有SMS佢,有人執到俾返我,佢回覆話恭喜我。

我媽成日執到嘢,如電話會俾返人。八達通會交去地鐵站。

男爵府

希望妳有緣見到我的感謝留言

伯爵府

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我有一次響英國,背囊條拉鏈開咗,我拖住個篋,跌咗個銀包,信用卡同香港身份證都響個銀包度!

點知有個外籍男士追住我,俾返個銀包我,我當時仲傻咗,點解個男人無啦啦俾個銀包我?嗰吓先知自己跌咗個銀包,超好彩!

可能真係好人好事,我響英國跌銀包之前一個星期,響香港地鐵入面見到有人跌咗張八達通,我即刻幫佢執返,追住佢俾返佢!

估唔到一個星期後就到我自己…

大宅

今日你把荃灣巴士站執到銀包送去警署,我本來好擔心遺失身份證和回鄉 ...

我都試過執到拎去警署,到警署整個過程都用咗45分鐘先走得,我有問警察了解下過程
如果有時間真係值得直接攞去警署,因為如果咁啱警署搵到失主電話記錄,就可以即刻直接打電話俾失主,短時間內嚟攞返,失主又唔洗心掛掛,又唔洗報失咭

大宅

回覆樓主:

我都試過喺荃灣唔見銀包,然後去到警署報失之後,突然有一對夫婦聲稱執到銀包,報警然後警察過去拎返我銀包!但佢哋當時報稱地址同我唔見銀包範圍簡直風馬牛不相及!
佢哋執咗我銀包帶返屋企之後先報警話執到銀包,成件事完全唔make sense……
箇中緣由真係天知地知,我哋唔知!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好人好事!

伯爵府

BO_NG 發表於 24-2-4 01:25
我有一次響英國,背囊條拉鏈開咗,我拖住個篋,跌咗個銀包,信用卡同香港身份證都響個銀包度!

點 ...

我都試過係外地幫個香港人執返個銀包,20年講緊成萬蚊係銀行,仲有證件、信用卡係銀包內,又執過金鏈,電話,交去警署,我自己試過跌過銀包、錢,同樣比人叫返我話漏咗野,我朋友話我好輪盡,但次次都好好彩有人執返比我.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

iamlazy 發表於 24-2-4 00:46
好多人執到唔會袋,後生果輩少做這樣行為

唔係自己嘢,袋左人地嘅財物
都成日心裡面唔舒服

我都試坐巴士見人起身漏低銀包叫番佢拎
又試過去台北廁所見到有部電話,
機主call back我就同佢約地點交收,
機主係後生女,係咁多謝我。

最主要係個女一直睇到過程,
相信日後佢會一樣咁做
路不拾遺

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

恭喜樓主遇到好人 ,而好人會有好報嘅

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊