自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我覺得成件事, 係香港政府唔夠班. 美斯上唔上場本來係商業赴紛, 但因為有政府資助, 先致關政府事.
之前簽約, 應該加以下條款:
1) 無論任何原因, 美斯如果上場超過15分鐘會有全數資助, 如果少過15分鐘就會冇資助. 主辦單位自己計數, 就算冇咗資助, 都唔會蝕錢.
或 2) 美斯如果上場超過15分鐘會有全數資助, 如果少過15分鐘就會冇資助. 除非美斯係球會連續缺席前3場及後3場賽事. (唔駛爭論有冇傷病).

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

宜家話除非傷病, 根本口同鼻拗

公爵府

根本係騙局,就算唔收政府果1600萬,佢地都袋過億。。佢地就係玩君子協定,出曬球星廣告,而推高門票價,最后唔落場,咁同一隊樂隊,主音唔落場有咩分別

大宅

寫條款寫到咁,邊有得嘈,只怪人地唔俾面。

侯爵府

newcomer550 發表於 24-2-5 05:19
我覺得成件事, 係香港政府唔夠班. 美斯上唔上場本來係商業赴紛, 但因為有政府資助, 先致關政府事.
之前簽約 ...

你在說笑嗎?15分鐘比全數?話明騙徒咪企行15分鐘囉?袋袋平安心安理得,真係好「高班」啊個騙徒
小人/騙徒就總有方法騙錢既,只要放開人格總有辦法

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

觀眾真金白銀買飛睇,門票收入主辦方已袋左成億,仲未計其他贊助….

珍珠宮

siu-miu 發表於 24-2-5 14:18
你在說笑嗎?15分鐘比全數?話明騙徒咪企行15分鐘囉?袋袋平安心安理得,真係好「高班」啊個騙徒
...

如果佢出場, 行行企企都冇問題. 宜家係個條款冇客觀準則, 大家咪有得爭拗. 佢話佢有傷, 你點證明佢冇傷.

水晶宮

至少都親身出嚟講兩句吖,學吓人啦!

美斯無出場|C朗因傷押後深圳兩場表演賽‎ 主辦退款﹑賠償顯誠意
https://www.hk01.com/article/988029?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

侯爵府

newcomer550 發表於 24-2-5 06:22
如果佢出場, 行行企企都冇問題. 宜家係個條款冇客觀準則, 大家咪有得爭拗. 佢話佢有傷, 你點證明佢冇傷.

...

有人會比幾錢蚊入場睇佢行路?可能要check 下智商
唔係好明點解覺得千錯萬錯都唔係騙徒錯
其實「受傷」咪一早講囉,又想收錢又唔想做,咁都ok?唔恨錢咪唔好收囉

複式洋房

回覆樓主:

感覺政府太心急想搞旺個場
導致唔夠小心

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

最大問題係主辦方無公開佢地簽落既條款

以後凡有呢d以名人作招徠既活動
如果主辦方唔公開合約內容,大家就唔應該買飛

珍珠宮

SeeseeLau 發表於 24-2-5 14:08
寫條款寫到咁,邊有得嘈,只怪人地唔俾面。

呢啲條款, 冇客觀標準, 點執行. 應該好似保險咁, 你話你入院, 都要講明幾多個鐘. 有客觀標準, 先有得跟.

珍珠宮

cluo79 發表於 24-2-5 14:24
感覺政府太心急想搞旺個場
導致唔夠小心

呢啲唔係唔小心, 好大機會係討價還價時, 有要求點休證美斯落場, 對方話冇傷一定會落場. 咁點保證先, 得啦一定冇問題, 唔通冇傷都唔落場咩. 咁OK啦.

如果咁重要嘅保證都攞唔到, 商業社會一定會同老闆講定先, 老闆決定最後去唔去馬.

子爵府

2024年龍年勳章

20162016 發表於 24-2-5 14:24
至少都親身出嚟講兩句吖,學吓人啦!

美斯無出場|C朗因傷押後深圳兩場表演賽‎ 主辦退款﹑賠償顯誠意

雖然C朗都係缺陣,但C朗起碼對球迷有尊重,有道歉

水晶宮

maria2014 發表於 24-2-5 14:37
雖然C朗都係缺陣,但C朗起碼對球迷有尊重,有道歉

係呀,基本禮貌啦,依家當啲球迷無到咁,佢親自出嚟解釋兩句,相信啲球迷都唔會咁嬲,依家當啲球迷透明,唔火滾就假

侯爵府

20162016 發表於 24-2-5 06:41
係呀,基本禮貌啦,依家當啲球迷無到咁,佢親自出嚟解釋兩句,相信啲球迷都唔會咁嬲,依家當啲球迷透明, ...

仲有個可能係由於太心虛,唔敢講

子爵府

攪手經驗不足不容置疑。
咁大個project 好似咁兒戲嘅.

好彩球迷有質素冇發生更差情況!

子爵府

雨潤和適 發表於 24-2-5 14:24
最大問題係主辦方無公開佢地簽落既條款

以後凡有呢d以名人作招徠既活動

公布來港嗰日已經有媒體話美斯有機會唔出場,因為個合約只列明要出「大牌球星」,但邁亞密有幾個「大牌」,唔出美斯都唔會違約

大宅

beebeeiloveyou 發表於 24-2-5 14:55
攪手經驗不足不容置疑。
咁大個project 好似咁兒戲嘅.

del

珍珠宮

Adiezz 發表於 24-2-5 15:06
公布來港嗰日已經有媒體話美斯有機會唔出場,因為個合約只列明要出「大牌球星」,但邁亞密有幾個「大牌」 ...

如果係真都幾攪笑. 傾個位有問題, 批個位更有問題. 係香港政府角度, 美斯是否內港是第一關鍵, 是否落場係第二關鍵, 落場踢幾耐係第三關鍵.

仲有居然講得出叫美斯去某地方幫手宣傳都幾攪笑.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊