自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請各位姊妹睇倒呢段留言後
罵醒我又好,點都好,講D意見或諗法,我真係有點難受T.T

請唔好再打1分了!我真係未拍過拖,未比人表白過,但都3字頭了。我渴望被正常的人愛,但又覺得自己身上無亮點被愛。我唔知我係味太focus外在。我覺得自己又無樣,最慘連果身材丁點的女性美都冇T.T我想focus在career,但我放工時還是會難過

我個樣唔係醜樣,但臉闊無女人味,最慘係我眼細又近視6xx度
近視眼已經細,除左副眼鏡後隻眼正常左但眼形又唔靚
我隻眼好似姆明個小美咁.....你地可以search 下便知> <
https://moomin.tw/characters_top/

我唔開心.... 因為人地通常唔帶眼鏡是美美的或者至少好睇過帶深近視眼鏡
試過帶con後有2個男仔都話我fish eyes = =
我身邊朋友間唔中會叫我帶con扮靚,我好開心佢地為我好,但我自卑自己帶左con變左金魚眼= =

我試過化左妝,算係好左,但我臉闊下巴又平,還是比路人差的外表。
安慰自己唔係算醜樣便已經好好了....

但我又有另一樣自卑的野= = 加埋好似雙重傷害
我諗我無cup = =基本上係唔洗帶bra都無人知
脫去上衣,平到像男人一樣,,,
我見朋友細胸得來,唔知係味A cup, 唔著衫時都有shape都仲似個女人
我直情係男人來,扁到真係一個板咁

我以前唔介意的,長大後知覺男人天性係喜歡女人線條
但我郤連A cup都冇,連所謂覺得自己平胸的女仔(A cup?)都脫去上衣起碼似個女人先
我真係如小學生身形,有刻諗過比我騙左個男人番來,佢日後見倒我身材會唔會YIM棄我T.T
我都唔知點解近3字頭時先開始來YIM棄自己,可能因為近年先明白男人係膚淺的T.T

最慘係我著住衫時,個樣都係闊臉得來又無女人味,眼神又似金魚...

說這些唔係話希望大家叫我扮靚隆胸,隆胸好大機會cancer仲會好痛,我唔會諗的
但我又好自卑,在想如果我呢一生都無愛情,或者有過又失戀無幸福
人生除左愛情還有咩意義?有咩追求?
你地身邊多女性係4字頭單身都過得精彩嗎?

象牙宮

1分.

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

追求錢,這求退休生活。
人生唔一定有愛情,但一定要快樂,自己一個人食好啲,着好啲,對自己好啲,已經好過好多人

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

1分

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

1分

男爵府

女人有內涵和才華都會有愛情 例如識煮飯和糕點
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

姐妹,活了大半子,你仲想在他日眼光過活嗎?我也生得醜,但冇打算為他人眼光生活,打理自己已經夠你忙。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mercurycc 發表於 24-2-6 10:39
1分.

好衰架你

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

人最緊要愛自己

想同你講,如果遇過渣男,又或結過婚,你就會知道單身有幾好!美好完滿嘅愛情唔係冇,而係極少。唔好俾言情小說沖昏頭腦

pansy888hk    發表於 24-2-6 22:37

公爵府

2024年龍年勳章

人生不只愛情

子爵府

內涵、知識、信仰,都比男人可靠

複式洋房

其實點解要打1分?如果你覺得好小事,我情願你罵我。。
我連拖都未拍過,未比男仔表白過。
我會難過是正常的
我希望別人留言,情願罵我,或者唔comment都唔好膚顯我

珍珠宮

pyc2022 發表於 24-2-6 10:36

闊面眼細平胸但唔醜….其實難理解

想問問先,從來都無人追過?有冇拍過拖?

象牙宮

pyc2022 發表於 24-2-6 10:36

人生無愛情,還有什麼可追求/意義?求保障自己未來生活。 衣食無憂。
有愛情, 需要經濟支撐呀。

識有女友, 一生求愛情。50+ 未死心吧。
中年相親。
該去相親... 中國內地 男多女少. 外國
識那些 40-60 單身。事業來滿足。男近 60 單身伯伯。有屋住。

結婚也會離婚。 也沒有愛情呀。
人生該有愛; 廿岁為了學業, 父母, 不拍拖。拖下拖下.... 失去時机。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

pyc2022 發表於 24-2-6 10:50
其實點解要打1分?如果你覺得好小事,我情願你罵我。。
我連拖都未拍過,未比男仔表白過。
我會難過是正常 ...

其實好醜既女性,我都見佢有拖拍,你有冇試過主動d?或者將要求降低?

子爵府

你太集中自己的缺點, 發掘下自己優點.
做下運動, 做運動的女仔都可以好吸引人, 當然要注意防曬。
養下寵物, 都或者可以擴闊生活圈子.
唔一定要戴con先靚,戴眼鏡都可以靚, 揀副好少少的框試試。
唔知你幾歲, 三十歲都仲後生, 仲有機會.
努力工作搵錢, 就算冇愛情, 金錢都可以令自己開心點

珍珠宮

醜女都有拖拍的
香港女仔主動少少,不愁無男仔識
你三十中?
如果有心想結婚生小朋友,玩下交友app練下點同男人溝通、調情
對你現實生活幫助好大

伯爵府

回覆樓主:

雖然知你玩野,但你所講4字頭女性,仲有咩意義:
可以是物質的提升,揾$去享受。
可以養竉物,感受愛和互動。
可以知識/好奇心的探索,學新事物。
可以純粹享受獨自的自由。
有人靠向宗教。

象牙宮

YuYuMother 發表於 24-2-6 10:44
好衰架你
打字都懶麻。

子爵府

齋睇標題,我仲以為係蚊姐….

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊