自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年龍年的賀歲片已經在各大的戲院上映,分別有《飯戲攻心2》、《盜月者》及《臨時劫案》。最近亦有不少網民打算上網先購買電影票,但不少網民發現有個奇怪的情況。

有網民在網上購票時發現很多戲院的新年場次都被《飯戲攻心2》佔滿,而《盜月者》則是其次,在他發行公司的院線播放場次較多,反而《臨時劫案》的場次是最少的,而且黃金時間大部分都被《飯戲攻心2》佔據。有網民不禁說:「《飯戲攻心2》既場多到好似間間戲院都包場比佢」、「睇黎今年飯戲真係要贏到盡,岩先睇多2日既場,癲到一個點」、「因為多人想睇?之前飯戲1 個聲勢勁啊嘛」。

大宅

回覆樓主:

本身仲諗住睇套郭富城,岩先望一望真係冇咩場次

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我身邊班小黃人又好落力地叫人哋睇啲黃人戲
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

esmehouse 發表於 24-2-9 13:22
我身邊班小黃人又好落力地叫人哋睇啲黃人戲

邊套先 鏡個套定?

大宅

回覆樓主:

內文cap唔晒,可以自己入去睇

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/989522/%E9%A3%AF%E6%88%B2%E6%94%BB%E5%BF%832-%E5%A0%B4%E6%AC%A1%E9%81%8E%E5%A4%9A%E5%BC%95%E7%B6%B2%E6%B0%91%E4%B8%8D%E6%BB%BF-%E8%87%A8%E6%99%82%E5%8A%AB%E6%A1%88-%E6%83%B3%E7%9D%87%E9%83%BD%E5%86%87%E5%9C%B0%E6%96%B9%E6%92%AD

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

bearbear220 發表於 24-2-9 13:22
邊套先 鏡個套定?
《飯戲攻心2》、《盜月者》
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

esmehouse 發表於 24-2-9 13:24
《飯戲攻心2》、《盜月者》

飯戲算咩其實? 好似修哥同謝君豪都有做,鄧麗欣張繼聰個類鄧應該都唔關黃唔黃事?不過睇海報唔係好分到邊個主角就真

寶石宮

bearbear220 發表於 24-2-9 13:27
飯戲算咩其實? 好似修哥同謝君豪都有做,鄧麗欣張繼聰個類鄧應該都唔關黃唔黃事?不過睇海報 ...
張同鄧咪又係妖台人

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

真係咁好睇咩?飯1我覺得普通喳喎。

翡翠宮

畀面勳章

飯戲2冇左黃子華,不打算去睇
日日是好日

大宅

esmehouse 發表於 24-2-9 13:30
張同鄧咪又係妖台人

有時覺得台既人未必下下關藝人事既

子爵府

mother904 發表於 24-2-9 14:19

同意!失去吸引力

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

connietai 發表於 24-2-9 13:48

x2

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

下? 原來冇黃子華㗎!

翡翠宮

畀面勳章

Fishqqma 發表於 24-2-9 15:36
下? 原來冇黃子華㗎!

巴士車身廣告沒有黃子華的相
日日是好日

珊瑚宮

回覆樓主:

飯戲已經悶, 飯2睇預告一d都唔吸引, 完全無興趣睇

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係咁諗,無左黃子華吾吸引

子爵府

冇套好睇,我情願係屋企睇嚦咕嚦咕、行運超人同家有喜事

esmehouse    發表於 24-2-11 10:52

大宅

mrs.aj 發表於 24-2-9 17:48
冇套好睇,我情願係屋企睇嚦咕嚦咕、行運超人同家有喜事

呢句真,我都想睇,真喺好好笑

男爵府

connietai 發表於 24-2-9 13:48

係呀, 飯1都係想睇黃子華, 飯2何來有吸引力?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊