自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

別墅

萬箭穿心,又是一個風水邪陣,不知是何人手筆

公爵府

ChloeMa 發表於 24-2-16 10:52
同之前的黃鴨一樣, 只是放大版

黃鴨好過佢,佢真係一個爛鬼波

子爵府

bobomia 發表於 24-2-16 11:05
咁黃鴨得意好多,起碼個樣討喜d啦!

香港政府應該開發屬於自己開"黃鴨",意思係開發其他形象創作,可以係 ...

贊成呀..好似熊本熊咁, 香港都可以自己設計一隻吉祥物代表呢個地方ma..

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

總結:
1) 99% 既人覺得冇設計可言
2) 特首好得閒,咁既event都參加

珍珠宮

2024年龍年勳章

FJmom 發表於 24-2-16 11:15
總結:
1) 99% 既人覺得冇設計可言
2) 特首好得閒,咁既event都參加

仲有就係香港庫房錢,經常用在無用嘅地方,好似倒水咁倒出去,實至名歸是水魚之都!

不過要注意,d錢都係送外國人的,因為外國"創作"係特別馨香d,狗屎垃圾都叫藝術!好一個崇洋媚外的示範!

珍珠宮

2024年龍年勳章

milkteabb 發表於 24-2-16 11:15
贊成呀..好似熊本熊咁, 香港都可以自己設計一隻吉祥物代表呢個地方ma..
...

嗯~這才是長遠計,真正嘅本土特色,不妨全港公開比賽,TVB 做競技比賽,全港市民投票選出作品,政府做資助都要用在刀口上!

男爵府

回覆樓主:

真係把鬼, 無聊又嘥錢!
但我公司, 竟然有一入五男同事,
周圍send 比人, 叫人睇,
浪費我時間 !!

珍珠宮

2024年龍年勳章

c27cheun 發表於 24-2-15 16:42
我覺得個心唔好睇,中間有三點"笠"左入去咁....同埋就咁一個心形跟本無特別,我係本地人都唔會專登去打卡,經 ...

agree,特登搭車去睇chubby heart ,真係晒車費 晒時間!

伯爵府

ASUS_JT 發表於 24-2-16 10:23
嘉玲姐套衫都要6位數啦,我估(我估咋!)要8位數

我以為嘉玲先係主角
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

男爵府

香港中環,一個神奇的地方,高樓壓迫密集,衰過台灣舊區、澀谷(無錯同大陸規劃新發展無得比),千禧年被玩建甚麼一日花園、黃昏帳蓬約會,懶文藝,反映香港藝術流於無聊"惡心"俗化,見前排戲劇協會果d表現,參與者騎呢外表、衣著品味

男爵府

aprilabc 發表於 24-2-16 10:01
唉!情人節嗰日,我仔同女朋友經過都費事影,都話無特別唔影.....

14號咁浪漫嘅日子 ,本地人經過都費事影 ...

我當日都經過,真係冇咩特別,一個紅色的心

子爵府

bobomia 發表於 24-2-15 13:02
有遊客會因為chubby heart 特地來香港旅遊嗎?

獨立股評人David Webb周四(15日)在社交媒體發文,向身兼文化藝術盛事委員會主席的新世界 (00017) 副主席鄭志剛提出質疑,認為其推廣「Chubby Hearts」的做法,變相有助新世界旗下商場K11 Musea租金生意。
個設計師係k11租客。

伯爵府

Kuri 發表於 24-2-16 11:34
我以為嘉玲先係主角

唯一“亮點”

珍珠宮

2024年龍年勳章

tigger_bb 發表於 24-2-16 12:12
獨立股評人David Webb周四(15日)在社交媒體發文,向身兼文化藝術盛事委員會主席的新世界 (00017) 副 ...

原來chubby hearts 設計師Anya Hindmarch為手袋設計師,Hindmarch 在新世界旗下 K11 Musea 擁有店舖!

吓,手袋設計師?唔知點解我感覺內部有人邀請個設計師去申請呢个政府基金嘅資助?政府真係有好多不同嘅基金資助,有待大家開發

https://hk.finance.yahoo.com/news/webb%E7%99%BC%E5%B8%96%E6%8F%90%E9%86%92%E9%84%AD%E5%BF%97%E5%89%9B-chubby-hearts-hk-%E8%A8%AD%E8%A8%88%E5%B8%AB%E7%82%BA%E6%96%B0%E4%B8%96%E7%95%8C%E7%A7%9F%E6%88%B6-100853148.html
attach0/tmp/phpVGOlcH

珍珠宮

tigger_bb 發表於 24-2-16 12:12
獨立股評人David Webb周四(15日)在社交媒體發文,向身兼文化藝術盛事委員會主席的新世界 (00017) 副 ...
屬唔屬於私商授受

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

一個普通心型氣球,我都無諗住去打卡,更何況會特登過嚟香港打卡?班庸官有無用腦諗野,淨係識得嘥錢

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

分甘同味 發表於 24-2-15 23:41
特首仲專程參加開幕禮+致辭
呢D嘢,以前係政務司/局長做

好似無乜見 政務司

珍珠宮

bobomia 發表於 24-2-16 11:22
仲有就係香港庫房錢,經常用在無用嘅地方,好似倒水咁倒出去,實至名歸是水魚之都!

不過要注意,d錢都係 ...
同意!崇洋媚外到痴左線,係咁送錢俾外人,送錢都算,俾番d值得嘅野睇吓就話姐,而家人哋俾舊咁嘅垃圾就當寶,當正我哋香港係水魚之都

公爵府

好媽媽勳章

bobomia 發表於 24-2-15 13:02
有遊客會因為chubby heart 特地來香港旅遊嗎?

求其整個心形氣球都要設計師,自己香港人都吸引唔到,又點可能吸引到遊客為左個心形氣球來香港,順路都會打下咭,可有可無。
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

伯爵府

我叫AI整個心形裝飾吸引旅客用左20秒, 設計成本0蚊

首頁
23456...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊