單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

好倦,唔知可以同邊個呻,可以俾我呻下嗎?自從舊年同佢講離婚開始,佢就成日响仔女面前話我絕'冷血'無人性,話我成日鬧仔女搞到佢地情緒有問題,搞到佢地將來想自殺,仲話我申請離婚害埋D仔女累左佢地搞到佢地辛苦,話佢自己無做錯任何野,我叫佢响whatapp講whatapp嘈唔好响仔女面前嘈,佢堅持一定要响仔女面前講,但講成我係衰人,佢無做錯野,仲話一路以黎都對我好好好好。我唔理佢就話我無禮貌唔答佢野,理佢就變成嘈架。
初初仔女都話明白媽咪點解離婚,但時間耐左,例如唔俾佢地玩咁耐電話或催佢地做功課時,佢地會話我無禮貌,甚至粗口鬧我同打我,仲話要趕我出去唔跟我。。。
我好倦....已經叫唔郁佢地做功課同溫書....每次一鬧佢地,佢老豆就會走出黎話媽咪成日鬧你地,媽咪好似怪獸...有好幾次夜晚10點都仲未做功課,催左好多次,佢老豆就不停了佢地傾計同玩電話或玩,我一鬧又俾佢老豆話我係衰人....近2個月佢地返補習社做功課,佢老豆又講左幾次''乜你地咁慘要去補習社,點解要去呀,慘慘''....好倦...幾時有暫准離婚令,佢幾時先會搬走.....

大宅

Nasaph 發表於 24-2-16 23:19
好倦,唔知可以同邊個呻,可以俾我呻下嗎?自從舊年同佢講離婚開始,佢就成日响仔女面前話我絕'冷血'無人性 ...

我而家處境同你有點相似,我都好辛苦

大宅

yinkib 發表於 24-2-18 19:49
我而家處境同你有點相似,我都好辛苦
你有無小朋友?我哩幾個月好倦,佢根本無諗過爭撫養權,同以前一樣唔會同仔女出街或食飯,但成日响小朋友面前講到自已有幾愛佢地,媽咪唔俾佢睇住小朋友成長,講成媽咪係一個衰人

複式洋房

Nasaph 發表於 24-2-16 23:19
好倦,唔知可以同邊個呻,可以俾我呻下嗎?自從舊年同佢講離婚開始,佢就成日响仔女面前話我絕'冷血'無人性 ...

教導小朋友眞係一件不容易既事,耐心都好重要,切記不要對小朋友發脾氣!
媽媽眞正既愛,子女會感受得到,毋須介懷!
我以前都試過,對方衹想激嬲你,你當佢透明時,佢自然無趣!

大宅

Cici02 發表於 24-2-22 16:56
教導小朋友眞係一件不容易既事,耐心都好重要,切記不要對小朋友發脾氣!
媽媽眞正既愛,子女會感受得到, ...
我哩排好灰心,佢地一發脾氣就用粗鬧我或打我,仲學佢老豆話我冷血無人性殺左我,叫我去死。。。哩半年佢地好鐘意講粗口,我話唔好講粗口,佢老豆就教佢地話哩啲唔係粗口,我好倦啦😭😭😭

子爵府

Nasaph 發表於 24-2-22 23:07
我哩排好灰心,佢地一發脾氣就用粗鬧我或打我,仲學佢老豆話我冷血無人性殺左我,叫我去死。。。哩半年佢地 ...

佢哋老竇真係賤格!
你有冇搵社工幫

Nasaph    發表於 24-2-24 06:30

男爵府

Nasaph 發表於 24-2-22 23:07
我哩排好灰心,佢地一發脾氣就用粗鬧我或打我,仲學佢老豆話我冷血無人性殺左我,叫我去死。。。哩半年佢地 ...
要教好個細已吾容易,專登教壞佢。大人嘅事無喟攞啲細路來搞,不如同對方傾傾,搵社工幫吓手,佢地應該接觸夠多呢類Case。

大宅

lm251099 發表於 24-2-23 17:28
要教好個細已吾容易,專登教壞佢。大人嘅事無喟攞啲細路來搞,不如同對方傾傾,搵社工幫吓手,佢 ...
我而家諗住搵社工,希望可以幫到佢地

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊