自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

九龍城變深水埗 新移民擲千萬置業買錯校區:還我血汗錢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁佢自己都有責任喎,自己唔做多啲功課,等如好多新移民去英國都俾人老點咗買間爛屋仲要附近啲學校完全唔掂嘅一樣
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

qpalzm 發表於 24-2-17 10:34

比41校網你

都未必100%入到心儀學校

別墅

起碼呢個肯自己買樓
大把走落黎住公屋

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

新移民有無咁多錢呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

上網check校網好容易,而且資料清楚,怪就怪自己無做好功課!

伯爵府

雖然AA好多都古惑,但今次完全唔信呢家新移民,淨係佣金都作都離哂地

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

esmehouse 發表於 24-2-17 10:36
咁佢自己都有責任喎,自己唔做多啲功課,等如好多新移民去英國都俾人老點咗買間爛屋仲要附近啲學校完全唔掂 ...

移英新移民會啞忍 ,會乖乖接受

PinguLinusLee    發表於 24-2-17 15:51

男爵府

回覆樓主:

有証據可向地監會投訴

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Onlok 發表於 24-2-17 10:42
新移民有無咁多錢呀?

今時唔同往日,佢哋好多錢架,我仔中學有人插班,住學校附近二千幾萬嗰啲樓

男爵府

juniormiu 發表於 24-2-17 10:43
雖然AA好多都古惑,但今次完全唔信呢家新移民,淨係佣金都作都離哂地 ...
老作誇大佣金。我都唔信。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

究竟我是誰 發表於 24-2-17 10:43

有聽過,去睇醫生等左6個鐘都聽唔到嗌名都唔敢出聲,因為唔知點問

子爵府

老生常談,買樓梗係唔會經agent,對自己百害而無一利,每次我去睇樓我都會避開啲agent,真係睇到心儀嘅單位,我就會想辦法聯絡發展商,有次試過agent扮發展商,比我踢爆之後,我直頭當場鬧佢

伯爵府

主要問題係樓價跌啫,如果升咗幾百萬肯定唔會嘈

子爵府

juniormiu 發表於 24-2-17 10:43
雖然AA好多都古惑,但今次完全唔信呢家新移民,淨係佣金都作都離哂地 ...

其實好簡單,買嘢嗰陣冇可能唔睇清楚地址,不過亦都公道啲講

真係好多agent為咗成交,係乜嘢大話都講得出

以前我遇過唔少agent,真係可以誇張到,話深水埗屬於九龍塘校網,夠膽死講九龍塘連同深水埗一大片區,同一個校網都得

所以新移民未必錯得曬.可能真係有人為咗成交乜嘢都講得出,最蠢就係當事人誤信agent

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

痴痴地!買嗰陣冇查清楚??我唔信咯,輸打贏要

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Onlok 發表於 24-2-17 10:42
新移民有無咁多錢呀?

呢啲可能係專才計劃新移民吖

大宅

pomanlife 發表於 24-2-17 10:50
有聽過,去睇醫生等左6個鐘都聽唔到嗌名都唔敢出聲,因為唔知點問
...

有無甘誇張呀,上網即時翻譯都得啦,定驚比人笑?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

究竟我是誰 發表於 24-2-17 10:43

係,何解呢?
我前同事係英國買咗600萬嘅樓(因為近鐵路)原來啲牆全部唔得,而家要搵公司整過。仲有,佢話係英國買樓不成文規定要俾多啲錢,唔寫入樓價,唔係就唔夠人爭。
佢又無話要投訴喎。
係香港……佢以前試過投訴寫上報館,登埋。

男爵府

回覆樓主:

自己唔做足功課

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊