論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

1)第一次請海外印傭,打過比好多agent,
好多間話要3至4個月申請時間,有一間話以前嚟過香港,啲文件係九成假,所以執正啲文件,要半年至嚟到?請問通常要幾耐?
2) 有agent 話搞到嚟,好多工人改變主意,會蝕 agency fee,請問多唔多唔嚟?
3) 請問有無跟得好但價錢平嘅agent 介绍?暫時價錢由五千幾至$16800 都有。

謝謝

伯爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

sarachk 發表於 24-2-17 10:57
好多間話要3至4個月申請時間,有一間話以前嚟過香港,啲文件係九成 ...

1)海外預2個半月至4個月。
2)講彩數和來到都有機會走,不知道!
3)價錢冇幾仟咁平!請海外$14000至$16000左右。

大宅

shirley_chiang 發表於 24-2-17 15:22
1)海外預2個半月至4個月。
2)講彩數和來到都有機會走,不知道!
3)價錢冇幾仟咁平!請海外$14000至$160 ...

謝謝回覆

大宅

sarachk 發表於 24-2-17 10:57
好多間話要3至4個月申請時間,有一間話以前嚟過香港,啲文件係九成 ...

但我更新下:
有一閒朋友用開,收11k,佢話文件要執番正,需時半年,所以無佢。
有一間朋友用開,收$5980, 包香港文件費用,佢話好多姐姐搞搞下又唔來,叫我諗下,我無揾佢。
有幾次用過陽x,一向覺得麻麻,但係略平,今次收$89××,但我無揾。過去請現成菲,容易處理,今次海外卬,我會擔心。
其他由$14k + 至$16k +
我有問姐姐有唔相熟agent ,佢揾左間比我,覺得佢地做野都ok , 還價12.5k。
之後,就睇收錢後如何,好嘅至介紹。
另外,我一廂情願覺得佢同姐姐溝通到,希望流程會順利啲,所以揀呢間。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊