懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知大家記唔記得我,21年經歷過9週小產,22年24週胎停,23年妹妹再次番黎,24年終於成功出世。

今次調理左一年,辭左工比左個deadline 自己,每日都同自己講bb 一定會健康咁番黎,要有一個強大既信念。

呢個生命好奇妙,曾經係520 果日失去,佢正正起520 果日出現。

感謝天父賜我第三次既生命同埋勇氣,我相信天上面兩個囡囡係阿妹既好朋友,㨂選佢比天父再比媽媽,一直都守護住阿妹提佢唔好再矇豬豬帶漏野落黎。

呢37週每一關都過得唔容易,特別係對於有經歷既人唔會有平常人既單純,經常玻璃心(醫生鼓勵我要將玻璃心變成鑽石心)同埋間歇性痴痴地,每日都洗自己腦打氣,同自己講要有信心有信德,要係失敗嘅地方企返起身再成功。耶穌話過不要怕只要信。唯信的人,一切都是有可能的。

每次產檢好似考試咁,由一開始流啡流血真係好驚。後尾發現有息肉出血又唔敢行得遠。平時好抗拒食西藥,中B鏈食左過百粒抗生素,生長得慢加埋胎水擇界d 陰影又黎,不停迫自己食野飲野。 呢隻囡郁得好斯文所以成日都令我地提心吊膽。最尾兩個月先黎中人生第一次covid入院, 未好番晒又黎個感冒咳到甩肺, 病未好番晒醫生又話要催生果下真係好多野未準備得好,到催生又遇到特發情況,隨時準備要緊急開刀,好彩最後一切順利,~最後居然氣都無聞無痛都無用就生左。

真心多謝幫我地集氣,祈禱,鼓勵我既所有人(emoji)(emoji)

家希bb 要繼續健康咁成長,你既到來就係叫我地信相希望,要勇敢唔好放棄,鼓勵身邊既同路人。過去既經歷雖然痛苦,但係一個磨練, 成就自己做一個堅強既人,要同自己講無論如何內心都要強大。

天恩,祈恩永遠都係媽媽既寶貝,相信有天父照顧,同埋天上面有好多朋友仔既陪伴,你地係天上面一定會健康快樂

男爵府

恭喜你!

水晶宮

我記得你
恭喜你

男爵府

2024年龍年勳章

恭喜你 加油 大家一齊加油

別墅

恭喜你

別墅

記得你之前嘅分享,有時上BK都會諗起你好耐無出post唔知你點,咁啱今日一開就見到你分享好消息,好鄧你開心啊,祝BB健康成長,無憂無慮,永遠都愛媽媽❤️

大宅

記得你孕中期小產po文時,剛好我都係經歷過孕中期小產和bb剛出世。現在我的bb也快兩歲了,渡過左很多難眠的夜晚,很累也很幸福。

恭喜bb出世

複式洋房

恭喜你!一切順利❤️

男爵府

Yin807 發表於 24-2-17 18:13
唔知大家記唔記得我,21年經歷過9週小產,22年24週胎停,23年妹妹再次番黎,24年終於成功出世。

今次調理 ...

恭喜你,我記得你。終於等到你報喜

伯爵府

2024勳章

我的寶寶都是在天父保守下生下來
在天父保守必成大器
將來大個我想佢服侍天父,成為天父的牧人

所以常禱告,天父必聽到
希望你的寶寶都在天父保守下成長
將一切交託

一切感恩,感恩

子爵府

回覆 Yin807 的帖子

恭喜你,苦盡甘來,我記得你,我都明白經歷過失去好難好平常心,我都仲有一星期就生得,依家好忐忑,因為30週過晒糖水測試先突然話胎水多,仲要話我要早啲生,又話好易穿水,沖埋啲嘢出嚟,我依家都好擔心,希望平安渡過埋呢幾日

大宅

HOPEFORBB 發表於 24-2-18 18:42
回覆 Yin807 的帖子

恭喜你,苦盡甘來,我記得你,我都明白經歷過失去好難好平常心,我都仲有一星期就生得 ...

比d 信心bb,同佢加油打氣~祝褔你

男爵府

Yin807 發表於 24-2-17 18:13

今次調理 ...

恭喜祝你寶寶身體健康,快高長大

大宅

恭喜你,感恩聽到你的分享,BB 要健健康康呀!

複式洋房

恭喜曬!願天父上帝嘅慈愛常常與你哋一家人常在

別墅

恭喜哂
做媽媽一D都唔易
準備迎戰湊大小公主既快樂及痛苦回憶啦

大宅

2024年龍年勳章

恭喜你呀

洋房

衷心恭喜哂!! 所有野都講緣份, 唔容易呀!

別墅

恭喜你呀

複式洋房

恭喜

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊