自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

已經送咗d出去,仲有7,8盒餅/糖點處置?有冇地方可以捐?

ps 盡量唔想 fb free group,因為之前試過左約右約又遲到又放飛機,送野仲要揾黎煩。 最後先考慮free group

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

你用 google 搵搵,之前見有機構回收賀年食品。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我阿媽送俾樓下啲保安

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

帶返公司比同事食...

伯爵府

lojo11 發表於 24-2-18 16:25
帶返公司比同事食...

我得2個同事,冇人要

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我嚟緊都要收拾賀年全盒啲糖果,之前送俾屋企附近嘅兒童中心,但之前佢哋改組舊嘅職員走晒,我唔識新嘅,所以唔敢貿貿然送已開但獨立包裝糖果俾人,怕佢哋嫌棄!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

部份百佳和領展商場有食物回收

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有啲商場長期回收食品的,可以google一下,以我所知灣仔集成大廈有
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

伯爵府

Anpanmama 發表於 24-2-18 16:32
我嚟緊都要收拾賀年全盒啲糖果,之前送俾屋企附近嘅兒童中心,但之前佢哋改組舊嘅職員走晒,我唔識新嘅,所 ...

我果幾盒全新未開封

伯爵府

newcook 發表於 24-2-18 16:57
有啲商場長期回收食品的,可以google一下,以我所知灣仔集成大廈有

哦,係呀,咁我找找,thx

子爵府

taiming 發表於 24-2-18 16:15

ps 盡量唔想 fb free group,因為之前試過左約 ...

https://food-co.hk/main/zh/food-co-%e6%84%9b%e5%bf%83%e5%b1%8b%e8%8b%91-%e5%95%86%e5%a0%b4-%e9%a3%9f%e7%89%a9%e6%94%b6%e9%9b%86%e8%a8%88%e5%8a%83/#main
food-co 有長期在不同地點收食物。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

ps 盡量唔想 fb free group,因為之前試過左約 ...

食德好回收賀年食物,你睇下邊處就腳

https://www.facebook.com/foodrecycling/posts/pfbid02uaEWCKALAx7pxNk1VJDQ5FpWuHGHsQNmZoU5mA8zqyA6dtzub4XqVFDsXmxvKz7Hl

伯爵府

tigger_bb 發表於 24-2-18 17:11
https://food-co.hk/main/zh/food-co-%e6%84%9b%e5%bf%83%e5%b1%8b%e8%8b%91-%e5%95%86%e5%a0%b4-%e9%a3%9 ...

非常唔該

伯爵府

traeh 發表於 24-2-18 17:19
食德好回收賀年食物,你睇下邊處就腳

https://www.facebook.com/foodrecycling/posts/pfbid02uaEW ...

嘩,唔該晒

水晶宮

社區仁愛堂

珍珠宮

我包好一份份俾工人姐姐
佢自己再送俾同鄉
即時清哂啲糖、什餅

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊