自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

會唔會 薑是老嘅辣

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

未婚妻被還押!李龍基冇預約明天未能探望 心情好複雜

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0220_00862_001.html

李龍基原定由廣州趕返港,明天(21日)第一時間趕住懲教所探望涉嫌兩度違反逗留條件以及有關兩間學府的虛假文書等合共6宗罪,現仍還押中的未婚妻Chris(王青霞),可是計劃突然有變,他今晚(20日)接受東網訪問時表示:「探佢要預約,所以21日趕唔切探佢,同埋我心情都好複雜,依家要靜吓先,等我返到香港再網上預約先去探佢啦,我一定會去嘅。 (律師冇幫你預約?)唔可以怪律師,佢已經幫我做咗好多嘢啦。」

大宅

LoveCorgi2 發表於 24-2-19 23:59
反而覺得重點係李龍基話女嘅乜嘢都收收埋埋,唔講佢知怕佢擔心。明明乜嘢都呃李又或者係之前大家編出來的 ...

佢話條女收收埋埋即係佢咩都唔知, 冇包庇 條女, 當全香港人白痴

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kittylam 發表於 24-2-20 01:22
阿基伯係得益人點會唔知啊?隨時係佢教路,個女人就真蠢,騙子做得咁高調。
...

咪係囉,邊有咁低能的?

男爵府

回覆樓主:

佢再繼續講咁多嘢,一個唔該漏口風自爆咁就舒服晒!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

李龍基探王青霞嘆對方欲多留身邊犯錯 盼網開一面 一出嚟就結婚

https://www.hk01.com/article/992 ... articlecopy&utm_medium=referral

藝人李龍基未婚妻王青霞(Chris)涉逾期居留、使用虛假文書等被控6罪,案件押後至4月16日再訊,目前於大欖女懲教所還押。李龍基今日(21日)往懲教所探望未婚妻後表示,對方狀況良好,又相信今次事件後她會學懂教訓,更揚言事件落幕後,會立即與她結婚。

李龍基稱,未婚妻還押後狀態良好,又表示今次教訓很大,相信她日後不會再犯錯。李龍基續指,過去與未婚妻在港生活時,已著她定時往返中港兩地,確保不會違反逗留條件。

惟直至疫情後,未婚妻向他指已申請「專才計劃」留港,也沒有為意其相關申請證明,但深知Chris明白自己年事已高,故希望多留在自己身邊,才犯下今次錯誤。

他再指,今次事件「證據確鑿」,律師也透露官司勝算甚微,Chris只能認罪,不過希望法官能夠念在其心意而網開一面;下周亦會再次為她申請保釋。李龍基更揚言,待她「出獄」後,會馬上與她簽紙結婚。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊