親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好失禮從來未去過,有諗4月頭去5天,請問有冇行程推介?

我連地方名,弘大,明洞?只係聽過但完全冇概念。

酒店揀邊區好? 2大+13歲仔

我地唔好韓星,又唔多好歷史建築,其實係咪冇野好玩?

子爵府

回覆 taiming 的帖子

上網睇下依家韓國床蝨,仲有無咁嚴重先

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

最近去完,你可以沿地鐵線玩;住我揀明洞,方便行街,夜晚好多小食檔,可以掃街,樣樣小食試吓;
鷺梁津食海鮮;
東大門有Sparex東廟汗蒸幕;
弘大DAISO,好似日本100¥店;
明洞亂打秀,好好睇。

伯爵府

T.T.CatCat 發表於 24-2-21 19:57

上網睇下依家韓國床蝨,仲有無咁嚴重先

係喎,你唔講都唔記得

伯爵府

LCY30 發表於 24-2-21 20:49

最近去完,你可以沿地鐵線玩;住我揀明洞,方便行街,夜晚好多小食檔,可以掃街,樣 ...

好有用資料

想問下明洞弘大東大門係咪附近?好似我地油尖旺咩連住一堆?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

taiming 發表於 24-2-21 21:27
好有用資料

下載韓巢地圖,睇吓 d 地方喺邊,大概隔幾遠

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

taiming 發表於 24-2-21 21:27
好有用資料

近的,可以dowmload韓巢睇吓;另外可以在便利店買T money咭,好似香港八達通咁,用來坐地鐵

伯爵府

pauline_c 發表於 24-2-21 21:29
下載韓巢地圖,睇吓 d 地方喺邊,大概隔幾遠

好的,謝謝

伯爵府

LCY30 發表於 24-2-21 23:02
近的,可以dowmload韓巢睇吓;另外可以在便利店買T money咭,好似香港八達通咁,用來坐地鐵
...

唔該晒你,我研究下先

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

taiming 發表於 24-2-21 15:57

我連地方名,弘大,明洞?只係聽過但完全冇概念。 ...

可考慮愛寶樂園、樂天世界、Aquafield、弘大明洞行街、鐵路自行車、Luge

男爵府

酒店明洞,方便換錢,弘大就買女裝多!
行程~可參考Klook / 星程 一天遊!
愛寶樂園 / 動物cafe 之類!

伯爵府

廢柴孖條 發表於 24-2-22 10:15
酒店明洞,方便換錢,弘大就買女裝多!
行程~可參考Klook / 星程 一天遊!
愛寶樂園 / 動物cafe 之類!

唔該晒

想問下而家韓國係現金定電子支付?

伯爵府

威大嬸 發表於 24-2-22 06:49
可考慮愛寶樂園、樂天世界、Aquafield、弘大明洞行街、鐵路自行車、Luge

唔該晒你呀,我去睇睇咩黎架先

男爵府

taiming 發表於 24-2-22 10:17
唔該晒

我去年暑假俾現金多

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

taiming 發表於 24-2-22 10:17
唔該晒

cafe多數自助用卡

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我復活節去係第1次自由行去首爾5日,
酒店我4個人book左東大門東橫inn 1號店

暫時報左2個1日團
1日去南怡島+草泥馬樂園+伊甸園櫻花節
1日江華島 Luge 斜坡滑車+永宗海邊鐵路腳踏車+餵海鷗+月尾島+松月童話村+中國城
另外買左智勇迷宮+4D藝術館套票
弘大Zzang Games夾公仔

另1日諗緊自己去樂天世界定跟團去愛寶樂園(見跟團$499一個包dinner幾抵咁)

食暫時plan去馬場洞韓牛,食豬腳(見klook可以買套餐),保承會館,鷺梁津水產市場

或者你可以睇下首爾轉轉卡佢有24,48,72小時,入面既景點可以入1次。
啱玩係幾抵既,因包左樂天世界門票

goldpiglet    發表於 24-3-3 13:44

伯爵府

yuensiu 發表於 24-2-22 17:30
我復活節去係第1次自由行去首爾5日,
酒店我4個人book左東大門東橫inn 1號店

嘩好多景點,我一個都唔識

你復活節去可以睇到櫻花好正,我4月頭應該冇晒lu 等我跟你行程睇睇,唔該晒你

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

taiming 發表於 24-2-22 17:44
嘩好多景點,我一個都唔識

你復活節去可以睇到櫻花好正,我4月頭應該冇晒lu 等我跟你行程睇睇 ...

我3月31日至4月4日去呀,應該同你差唔多時間姐

1日團klook同kkday都有,用埋code會抵d。

伯爵府

yuensiu 發表於 24-2-22 17:50
我3月31日至4月4日去呀,應該同你差唔多時間姐

1日團klook同kkday都有,用埋code會抵d。

我打算4月5出發,頭先睇話今年櫻花早開,可能3月尾都冇晒。

kkday klook咩code有優惠呀?

珍珠宮

taiming 發表於 24-2-22 17:56
我打算4月5出發,頭先睇話今年櫻花早開,可能3月尾都冇晒。

kkday klook咩code有優惠呀?

圖1,2 klook
圖3,4。kkday
另外payme個d都有,要去返payme入面搵code

都唔急既,睇啱先訂,下個月又到其他信用卡做優惠
attach0/tmp/php1bPaaL
attach1/tmp/phpy3fLFN
attach2/tmp/phppZjubQ
attach3/tmp/phpQ0SiHS

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊