親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

yuensiu 發表於 24-3-1 13:40
我係香港唱左$3000,對167

費時到時周圍搵唱錢,食野應該用信用卡多。景點門票,1日團又係klook,kkday買 ...

你4個人包車唔係平過跟團咩?

複式洋房

借位問下,passport係咪要有6個月以上有效期先入到境?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

fannyfanny^^ 發表於 24-3-3 21:38
你4個人包車唔係平過跟團咩?

我報左呢2個團,應該平過包車吧。
我唔知包車乜野價,同埋包車應該唔包入場券?
attach0/tmp/phpv1tS78
attach1/tmp/phpJBr2Qb

珍珠宮

虎到金來勳章

yuensiu 發表於 24-3-1 15:30
我初初報kkday係價錢一樣的,尋日再睇就發現其中一個價錢平左 用埋alipay個code減多$200,即刻取 ...
請問Arex直通車在那裏買,是否kkday,$104是4人價錢或1人價錢?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

oasis18 發表於 24-3-3 22:06
請問Arex直通車在那裏買,是否kkday,$104是4人價錢或1人價錢?

我個時係klook買,上個月dbs有code$200減$100。
$104係4張飛既價錢。

男爵府

yuensiu 發表於 24-2-22 17:30
我復活節去係第1次自由行去首爾5日,
酒店我4個人book左東大門東橫inn 1號店

男爵府

yuensiu 發表於 24-3-3 21:57
我報左呢2個團,應該平過包車吧。
我唔知包車乜野價,同埋包車應該唔包入場券?

中國城餵海鷗自行去平好多及交通亦好簡單,200一位左右,係少咗滑草玩,佢個路軌單車冇江川好玩

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-24 19:08
中國城餵海鷗自行去平好多及交通亦好簡單,200一位左右,係少咗滑草玩,佢個路軌單車冇江川好玩
...

因為主要想去斜坡滑車見自己去比較麻煩,我見呢個團都去好多地方,所以先報 我老公又唔考慮自駕怕左軑攪唔掂。

侯爵府

廢柴孖條 發表於 24-3-24 19:08
...

請問呢幾個地方自己去又容唔容易呢?同埋會唔會經濟好多?
attach1/tmp/phpoJY8MN

男爵府

Aidenlo 發表於 24-3-24 21:56
請問呢幾個地方自己去又容唔容易呢?同埋會唔會經濟好多?

除了南怡島易去D,其餘2個點不近火車站,所以不方便,近火車站係南怡島、江川鐵路列車、雪場、鈎冰魚

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我想玩飛索去南怡島

侯爵府

taiming 發表於 24-2-21 15:57
好失禮從來未去過,有諗4月頭去5天,請問有冇行程推介?

我連地方名,弘大,明洞?只係聽過但完全冇概念。 ...

你好呀,我都未去過首爾呀,6月要同家人去,我都係同你一樣連弘大、明洞都搞唔清,係咪兩個地方都近呢,我完全無頭緒,你應該安排好哂啦,你會點安排呀?

伯爵府

cibewong 發表於 24-4-2 01:11
你好呀,我都未去過首爾呀,6月要同家人去,我都係同你一樣連弘大、明洞都搞唔清,係咪兩個地方都近呢,我 ...

明洞弘大話近唔近,雖然叫隔離但坐地鉄都要15分鐘。

我住係明洞呀,其實減去來回,得3日玩。 我一日join local tour, 一日係南大門市場,明洞行下,廣藏市場,汗蒸幕,一日上午去玩luge下午都係周圍hea下。

睇你想玩咩,shopping, 飲飲食食,主題樂園, 歷史文化, cafe打卡。 比呢條link你睇下,佢好多行程,揀自己想去嘅地方黎plan

https://bobby.tw/blog/post/206787832-%e3%80%90%e9%9f%93%e5%9c%8b%e8%87%aa%e7%94%b1%e8%a1%8c%e3%80%91%e9%a6%96%e7%88%be%e6%97%85%e9%81%8a%e8%a1%8c%e7%a8%8b%e8%a6%8f%e5%8a%83%ef%bc%8c2019

侯爵府

taiming 發表於 24-4-2 08:51
明洞弘大話近唔近,雖然叫隔離但坐地鉄都要15分鐘。

我住係明洞呀,其實減去來回,得3日玩。 我一日join ...

多謝你呀,我睇睇先,有唔明再問你。
今次我想試下汗蒸幕,其實係點呢,焗蒸氣咁?

男爵府

cibewong 發表於
...

我啱啱去完返嚟,其實睇你玩乜,今次我同個囡去,少女鐘意行街,買K pop , 食野,景點佢唔鐘意去
我住弘大,酒店超級方便,樓下有三間便利店,
對面食野,後面行街,隔籬就係地鐵,去邊度都好方便
今次去咗6日, hea 遊,

侯爵府

shan1016hk 發表於
我啱啱去完返嚟,其實睇你玩乜,今次我同個囡去,少女鐘意行街,買K pop , 食野,景點佢唔鐘意去
我住弘大 ...

我嚟緊6月都去6日5夜呀,住弘大嗰邊。你是否多數坐地鐵周圍去。

男爵府

cibewong 發表於 24-4-2 12:12
我嚟緊6月都去6日5夜呀,住弘大嗰邊。你是否多數坐地鐵周圍去。

係呀,我全程搭地鐵,因為我唔識搭巴士,驚唔識落車,搭地鐵用韓巢app, 跟住點搭
搵路用Naver Map app

伯爵府

cibewong 發表於 24-4-2 09:15
...

唔客氣,我都係呢度問jm

汗蒸幕你睇下呢篇介紀鈡意邊間,我就打算去東大門果間sparex,貪佢近方便去

https://www.gotrip.hk/seoul_guide/%e9%a6%96%e7%88%be%e6%b1%97%e8%92%b8%e5%b9%95-%e6%98%8e%e6%b4%9e-%e6%9d%b1%e5%a4%a7%e9%96%80-%e5%83%b9%e6%a0%bc-plt-938712/

侯爵府

taiming 發表於 24-4-2 13:27
唔客氣,我都係呢度問jm

汗蒸幕你睇下呢篇介紀鈡意邊間,我就打算去東大門果間sparex,貪佢近方便去

你覺得正唔正呀

伯爵府

cibewong 發表於 24-4-2 13:40
你覺得正唔正呀

我未出發呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊