論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問大家係我會唔會炒依個工人,或者有無咩方法推薦下。

我工人好肥(接近100kg),會請佢係佢之前連續兩個約嘅僱主都係電話推薦佢,話佢好錫小朋友同埋聽話,而事實上又的確係咁,我大仔都鍾意佢。

但係佢最大嘅問題係佢有口臭同汗臭(唔出汗身唔臭,一出汗就好臭),好似今日依個氣温佢已經有好大陣汗味,佢係廚房,我一入廚房已經聞到。而且已經未到佢最臭嘅程度,佢上年9月入屋,嗰陣再熱啲,中午佢真係可以臭到,我一返到屋企,成個廳都臭。佢應該都知道,所以佢中午會自己沖多次涼,但隔兩三個鐘都係再臭過。而佢口臭嘅程度係同佢同(emoji),佢一講嘢就聞到,同佢正常距離講嘢都會聞到。

所以細佬由出世到依家都無比佢抱過,我老公就叫我忍下,因為好工人好難請,而我都認同嘅,所以我都唔係想一嚟就炒佢。但我係對佢接觸BB好抗拒,我無比佢單獨接觸過BB,我哋去邊都會帶埋BB,唔會比佢湊,即使只係一個鐘我都接受唔到,好似今日我病咗,我寧願唔去睇醫生。(唔想帶BB去診所)。

我老公覺得我太誇張,因為我去邊都要帶住細佬或者要佢係屋企睇住我先肯出街,佢認為就算要個初生聞下都唔係咩大問題,至少無生命危險,因為依個問我同佢成日鬧交

大家覺得係咪我太誇張?如果你哋係我,會點處理?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)唔該晒

大宅

會唔會佢有爛牙?不如你送個dental check比佢,睇下有無幫助

好工人真係唔易揾架,萬一換咗個衰嘅,你就揼心口啦

大宅

kittycheung622 發表於 24-2-24 05:23

我工人好肥(接近100kg),會請佢係佢之前連續兩個 ...

試吓買呢個比佢止汗臭,沖完涼濕水搽加拿大可止汗臭,又平又可以用好耐(emoji)(emoji)
attach1/tmp/phpXjJ5lH

伯爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

kittycheung622 發表於 24-2-24 05:23

我工人好肥(接近100kg),會請佢係佢之前連續兩個 ...

真係好睇你接唔接受到,或者叫佢用止汗劑或沖涼減少體味。至於口臭,可能是食香口食物或蛀牙所致,用潄口水潄口。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好嘅工人難求 , 體臭同口臭可以揾辦法解決

大宅

我會帶佢去睇牙醫.

男爵府

回覆 kittycheung622 的帖子

你去華潤堂買支紫羅蘭香體粉俾佢用

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊