親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

可以帶上機嗎
attach1/tmp/phpwFyW2B

男爵府

大小二便 發表於 24-2-25 11:02
可以帶上機嗎

每間航空公司都有手提行李規格,目測就唔得喇

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

應該拆得開, 拆唔開就oversize

珍珠宮

回覆樓主:

根據航空公司委員會就手提行李訂下的指引,旅客攜帶登機的手提行李體積不得超過56厘米x 36厘米x 23厘米(即22吋x 14吋x 9吋)。 為確保手提行李符合指引規定,旅客可使用設置於旅客登記大堂各登記行段及離港層出境檢查大堂入口處的手提行李量度箱。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

拆開左一定唔得, 未解體就得
我係東京成田返黎, 連我件lojel最細size都唔比過, 免費幫我寄倉

珊瑚宮

Mimmy 發表於 24-2-27 12:23
拆開左一定唔得, 未解體就得
我係東京成田返黎, 連我件lojel最細size都唔比過, 免費幫我寄倉 ...

你坐邊間衞空公司吾比上機?
我坐快運,成田返香港時,目測22 "喼都可以上機,反而件數check 得好嚴,腰包都檔一件行李。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

12312 發表於 24-2-27 22:05
你坐邊間衞空公司吾比上機?
我坐快運,成田返香港時,目測22 "喼都可以上機,反而件數check 得好嚴,腰 ...

係CX呀
呢隻lojel 細喼我用過幾次手提上機,係香港、東京羽田、新加坡都無問題,但剛月頭東京成田返黎過boarding pass 上機時個地勤要我塞落去個量度size架入面,隻喼真係塞唔入
雖然呢隻喼係有拉鏈加厚function,但當時我無用到加厚,但依然塞唔入

珊瑚宮

Mimmy 發表於 24-2-28 07:10
係CX呀
呢隻lojel 細喼我用過幾次手提上機,係香港、東京羽田、新加坡都無問題,但剛月頭東京成田返黎過bo ...

咁攪米,呢款睇size 應該可以上機。

我今次快運返黎,勁多古靈精怪喼上機,行李架爆到空姐執了幾次~機師開吾到機去航道。

珊瑚宮

大小二便 發表於 24-2-25 11:02
可以帶上機嗎

呢款拖車仔好重 和打開塞吾落飛機行李架,有些拉鏈既買餸車好輕~1kg 左右

複式洋房

12312 發表於 24-2-28 07:53
呢款拖車仔好重 和打開塞吾落飛機行李架,有些拉鏈既買餸車好輕~1kg 左右
...

我 Cx 摺埋應該尺寸唔過,我email問下先

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Muji 呢 d 大路手提行李箱,符合大部分航行公司要求,而家有 promotion,好抵

https://onlineshop.muji.com.hk/products/4550512808534

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊