自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

太耐冇搵上門補習,知唔知而家市場價,補一個鐘頭幾多錢?
同埋有冇人試過喺網上嘅(香港導師總會)入面搵上門補習老師?

大宅

fanny2014 發表於 24-2-26 07:21

我小朋友小六
補180蚊一小時

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

fanny2014 發表於 24-2-26 07:21

睇老師點收費乍,識人專做補習補拔乜喇乜嗰啲一小時收八百仲係幾年前既價

男爵府

pomanlife 發表於 24-2-26 07:41
睇老師點收費乍,識人專做補習補拔乜喇乜嗰啲一小時收八百仲係幾年前既價
...

咁貴,真係請唔起

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇補習老師係咩級數,在讀大學生/大學畢業/前教師,專科經驗老師,完全唔同價錢。

侯爵府

參考下
我仔中六、請5*補習哥哥,$200/小時

男爵府

海之風 發表於 24-2-26 07:53
參考下
我仲中六、請5*補習哥哥,$200/小時

尋日喺網上嘅香港導師總會度搵補習上門老師,佢send咗一個老師資料畀我,你哋覺得ok嗎? 我畀200蚊一個鐘。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

fanny2014 發表於 24-2-26 07:50
咁貴,真係請唔起

個老師話佢如係唔合格都可以補到擇星嗰啲

係唔係真係咁勁就唔知,不佢佢個女就真係勁既

彩鑽殿

fanny2014 發表於 24-2-26 07:57
尋日喺網上嘅香港導師總會度搵補習上門老師,佢send咗一個老師資料畀我,你哋覺得ok嗎? 我畀200蚊一個鐘 ...

如果係我,我唔會請啱啱考完嗰啲,如果真係想佢好,搵啲真係教書嗰啲,當然有啲收費可以平啲既

男爵府

回覆樓主:

補相
attach0/tmp/phpsd5MKF

彩鑽殿

fanny2014 發表於 24-2-26 08:00
補相

我小朋友小二小四時請過一個啱入港大英文系,dse 28分既返黎,都百幾二百一粒鐘真係完全唔掂,好彩社運佢唔再黎補

侯爵府

fanny2014 發表於 24-2-26 07:57
尋日喺網上嘅香港導師總會度搵補習上門老師,佢send咗一個老師資料畀我,你哋覺得ok嗎? 我畀200蚊一個鐘 ...
你可以試一、兩堂睇下夾唔夾

侯爵府

pomanlife 發表於 24-2-26 08:02
我小朋友小二小四時請過一個啱入港大英文系,dse 28分既返黎,都百幾二百一粒鐘真係完全唔掂,好彩社運佢 ...
點唔掂法?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我曾經係導師網搵個補數嘅導師,一補就7年!人夾人緣

男爵府

lojo11 發表於 24-2-26 08:05
我曾經係導師網搵個補數嘅導師,一補就7年!人夾人緣

如果喺導師網搵啱嘅話,第一日上門使唔使睇佢啲履歷同埋睇身份證,係咪真係嗰個人,因為太耐冇上門補習,已經唔記得個程序

彩鑽殿

海之風 發表於 24-2-26 08:04
點唔掂法?

最基本兩個小朋友都控制唔到

最終都係請返有小朋友師奶又係港大畢業嗰啲補,其實請有在學校教書經驗嗰啲係最好既,但當然價錢貴好多啦

翡翠宮

fanny2014 發表於 24-2-26 08:06
如果喺導師網搵啱嘅話,第一日上門使唔使睇佢啲履歷同埋睇身份證,係咪真係嗰個人,因為太耐冇上門補習, ...

我無睇,一切資料都係導師網嘅職員同我講,其實只知道佢幾多歲同讀緊教大。之後我介紹比其他朋友,先知佢DSE成績

男爵府

lojo11 發表於 24-2-26 08:08
我無睇,一切資料都係導師網嘅職員同我講,其實只知道佢幾多歲同讀緊教大。之後我介紹比其他朋友,先知佢D ...

咁佢第一日上門,你點做呀?

翡翠宮

fanny2014 發表於 24-2-26 08:12
咁佢第一日上門,你點做呀?

我仔當年小六,叫佢乖乖上堂,我要返工!補完導師打電話比我,而我亦問仔覺得點!不過上堂前,導師打電話比我問下仔嘅資料同我嘅期望同要求,我記得得答佢希望佢可以提升我仔對數學嘅興趣

侯爵府

fanny2014 發表於 24-2-26 08:06
如果喺導師網搵啱嘅話,第一日上門使唔使睇佢啲履歷同埋睇身份證,係咪真係嗰個人,因為太耐冇上門補習, ...
我會睇

曾經有一個俾agent 的資料是5*,但第一日俾我睇的copy本原來是重考DSE 的成績.雖然佢都好盡心盡力教.但未如人意,我成日想唔再請佢,三個月後佢想改補習時間,我話唔可以(其實可以的)就中止咗請佢了。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊