自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

只想睇下戲,上YouTube, facebook咁,好用嗎

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Abull 發表於 24-2-26 14:45

上YouTube 同煲劇都Ok,Facebook我冇登入唔清楚

男爵府

lala229 發表於 24-2-26 14:52
上YouTube 同煲劇都Ok,Facebook我冇登入唔清楚

妳買左呀?幾錢,同邊到買呀?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Abull 發表於 24-2-26 15:05
妳買左呀?幾錢,同邊到買呀?

上年12月喺CSL 買Samsung A54 電話送的

珍珠宮

回覆樓主:

1月頭買a54送左,未開始用,普通上網煲劇應該可以

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

網上好多人放返部A9 tab 出黎,大約800-900蚊。不過呢部機粒CPU 好弱雞!

珍珠宮

nicholasmom 發表於 24-2-26 18:18
網上好多人放返部A9 tab 出黎,大約800-900蚊。不過呢部機粒CPU 好弱雞!
做得贈品, 重要成千蚊

個千蚊補貼買靚機啦

比老人煲劇都唔要2手
未開封另計

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

唔好諗 A9 車尾都睇唔到下面幾部
VIVO Pad 2 / OPPO Pad 2 / OnePlus Pad 屏幕都靚好多

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

你要細 mon?細 mon 無咩選擇,唔知點解你指定要 Samsung,Android 系統大同小異。
我買咗部酷比魔力 iPlay 50 mini pro,港版,預載 google,開心使用中,除咗有少少重,滿意,我用嚟預先下載 d 劇隨身煲。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

睇其他留言,原來咁差
我買了A9+,我唔知有+同冇+有咩分別,其實我只係有時睇下片用,或者電視被個仔罷了打機時,我可以用佢睇下電視咋(mytv)。所以只係for煲劇,我覺得冇問題,我在豐澤買。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

2024年龍年勳章

是是但但 發表於 24-2-26 18:47
睇其他留言,原來咁差 。
我買了A9+,我唔知有+同冇+有咩分別,其實我只係有時睇下片用,或者 ...

CPU 唔同,Size 都唔同!

複式洋房

買Samsung Galaxy S9 Tab送咗一部A9畀我,賣咗出去,其實性價比唔錯,但自己唔啱用

男爵府

是是但但 發表於 24-2-26 18:47
睇其他留言,原來咁差 。
我買了A9+,我唔知有+同冇+有咩分別,其實我只係有時睇下片用,或者 ...

就係唔想買a9+, 因太大部,但原來呢度啲jm講到a9好似唔係幾好咁, 本來諗住1288好抵,同埋喜歡細部啲,咁唔知有冇另外類似推介

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Abull 發表於 24-2-26 21:01
就係唔想買a9+, 因太大部,但原來呢度啲jm講到a9好似唔係幾好咁, 本來諗住1288好抵,同埋喜歡細部啲,咁唔 ...

其實都唔算好大,不過可能我在家用多。
Childhood is journey, not a race.

大宅

pauline_c 發表於 24-2-26 18:45
你要細 mon?細 mon 無咩選擇,唔知點解你指定要 Samsung,Android 系統大同小異。
我買咗部酷比魔力 iPlay ...

請問係邊買同買左幾錢~

水晶宮

Da____ 發表於 24-2-26 22:32
請問係邊買同買左幾錢~

豐澤,~$1200。而家豐澤無貨。
喺淘寶買平 d,同賣家講清楚要預載 google 版。
【淘宝】https://m.tb.cn/h.5F1AziOccKyAuu0?tk=mVjGWlV1fSA CA6496 「24款 酷比魔方掌玩mini 安卓4G通话平板电脑 8+256GB 联发科G99八核 8.4英寸迷你游戏娱乐iPlay50 mini Pro」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

水晶宮

Abull 發表於 24-2-26 21:01
就係唔想買a9+, 因太大部,但原來呢度啲jm講到a9好似唔係幾好咁, 本來諗住1288好抵,同埋喜歡細部啲,咁唔 ...

我八卦咗部三星 A9,原來海外版,相約價錢,可以買到靚 d specification (三星A9),所以好多人覺得港版唔抵。如果真係鍾意三星,買台版會覺得抵 d。網購我無經驗,只係買過 Amazon US 同 UK。
我都鍾意細平版,方便帶去旅行,喺飛機用,原本部 iPad mini 老公用咗,我要求低(煲劇)同用嘅時間少,就 cheap cheap 買部,無買 iPad mini。

男爵府

pauline_c 發表於 24-2-27 00:06
我八卦咗部三星 A9,原來海外版,相約價錢,可以買到靚 d specification (三星A9),所以好多人覺得港版唔 ...

咁即是買a9用得過嗎?我都唔想買得太貴,只是間中睇下youtube同劇

水晶宮

Abull 發表於 24-2-27 07:54
咁即是買a9用得過嗎?我都唔想買得太貴,只是間中睇下youtube同劇

睇 YouTube 同劇夠用,只係性價比比較低

公爵府

2024年龍年勳章

Abull 發表於 24-2-27 07:54
如果按價格,千零蚊其實好多選擇
但如果想要細SIZE,又真係冇乜選擇

只係睇視頻、睇劇呢啲,就點都可以睇嘅
同埋舊電嘅容量有點小,用嚟睇片可能好快就要充電

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊