想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

雖然已經有個仔,但我地兩公婆想追多個小朋友,我生呀仔之前已經keep住係瑪麗醫院覆診,醫生都有開排卵藥&通經藥,好好彩好快就有咗第一胎,而bb當時都順利出世

但今次我食左好耐排卵藥&通經藥都未成功懷孕,次次抽血驗黃體素結果都係唔達標,之前醫生試過加大排卵藥份量又試過轉藥,但個驗血結果都是唔達標,剛剛再返去覆診時,醫生話今次會加大到最大份量去幫我,但如果黃體素結果都是唔達標的話,都唔會再有其他方法再幫我,醫生仲話我因為今次我係想再次懷孕(曾成功分勉),所以唔會轉介我去其他醫院做ivf / iui ,所以想問問大家會唔會仲有其他方法可以成功排卵? 又或者去打排卵針得唔得呢?

因為我已經就快到40歲,所以我同我老公都好心急,希望會有人幫到我。

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

生過一個政府唔會理你啦,priority 俾冇生過嗰d 嘛
去私家打排卵針/ IUI 咪得囉

複式洋房

rubyleeeee0909 發表於 24-2-27 12:22
雖然已經有個仔,但我地兩公婆想追多個小朋友,我生呀仔之前已經keep住係瑪麗醫院覆診,醫生都有開排卵藥& ...

多囊好過我唔夠卵醫生話我最好做試管呀...聽人講多囊打針好D,食藥唔可以食咁耐,有副作用

複式洋房

咁要打幾多日? 可以搵婦科醫生打? 你溫邊個醫生?

複式洋房

e個唔清楚,但聽講唔洗好似試管打咁多針,普通婦科唔知有無,我係搵寶德鄭醫生做試管,價錢合理你可以問下,應該有得打

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我轉戰左去港大深圳醫院睇,我都係多囊,生完一個本身冇諗過再生,政府一直開避孕藥比我,最近停左大半年藥,想生多個,但一直都冇,試過去私家驗左成個月血都冇排卵,但流啡流左個幾月,係香港睇私家等好耐,又燒錢又冇結果,把心一橫聽個朋友返港深睇,第一次去港深醫院睇,檢查完就開左促排藥比我,啡都停左,我朋友返去開始睇到做ivf大概2個月既事,心急既話返去一試無防,我朋友都43架啦,加油

禁止訪問

複式洋房

pandat 發表於 24-3-13 16:47
我轉戰左去港大深圳醫院睇,我都係多囊,生完一個本身冇諗過再生,政府一直開避孕藥比我,最近停左大半年藥 ...

我等咗一個禮拜就有得睇
除非你睇名醫,咁等名醫就唔同講法了

複式洋房

感謝大家意見,我睇了鄭醫生,因為對上一個仔都係2年前既事,而家先會做iui,睇下今次排卵點樣先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊