家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我都慣左網購,無咩特別我都prefer上網慢慢揀完直接送去屋企,我而家張床都訓左好耐,黎緊終於等到上富蝶邨,想趁裝修間房個陣成張換埋佢,上網睇緊諗住買既時候,老公就話床褥同枕頭既野都係去試清楚真係岩先買,床品係咪好易中伏-0-?

男爵府

回覆 KiriMiya 的帖子

又唔可以講話「中伏」嘅,不過要搵到啱自己嘅床褥同枕頭真係唔容易...
成日聽人講乜乜牌子好、乜乜牌子舒服,到你買咗返去瞓完又覺得不外如是,甚至完全唔係果回事,咁係唔係真係比人水咗呢? 其實又未必,每個人身型唔同、要求唔同,有人鍾意瞓硬啲、有人鍾意瞓軟啲,枕頭型狀高低人人要求都唔同;好似最近頸椎有啲痛,聽朋友講某牌子健康枕好瞓,成千蚊買咗個返嚟,佢個弧形係好好吖,可惜太高瞓到我仲痛,試咗兩日就擺埋一邊;有日經過汪阿姐入去望望,見佢啲健康枕做特價,幾百蚊買咗個,吖! 又幾好瞓噃,頸痛問題解決咗...

你老公其實講得無錯,買床褥枕頭最好落門市摸清摸楚、有得試就最好啦,如果買咗返去唔啱,床品嘢基於衛生理由又無得退,到時就真係有排你受...

大宅

唔好貪平呀! 寢具好易中招, 仲要係for long term用, 買好d啦

大宅

renapapa 發表於 24-2-28 10:21
回覆 KiriMiya 的帖子

又唔可以講話「中伏」嘅,不過要搵到啱自己嘅床褥同枕頭真係唔容易...
諗起要逐間逐間行就攰...可以一次過睇哂唔同牌子就好喇

男爵府

KiriMiya 發表於 24-2-28 16:28
諗起要逐間逐間行就攰...可以一次過睇哂唔同牌子就好喇

你夠我慘? 屋企有三個瞓咗無 5 次嘅枕頭喺度,夾夾埋埋駛咗成兩三千蚊先買到個幾百蚊啱瞓嘅枕頭...

攰一次可以安枕無憂十年八年,抵晒啦!

大宅

軟硬度岩唔岩 訓得舒唔舒服 厚好定薄好
依d最好真係試左先 日日都要訓買好少少都值得架

大宅

yettapopo 發表於 24-2-28 17:11
軟硬度岩唔岩 訓得舒唔舒服 厚好定薄好
依d最好真係試左先 日日都要訓買好少少都值得架 ...
我原本諗住一次過上網買完送去屋企,唔使我去搵勻港九逐間舖頭試咁麻煩添

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

最好係訂做唔會實淨d,做埋油壓可以放喼,前面就三個櫃桶

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

現成最忌係搖下會芝芝聲

首頁

尾頁

跳至