自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

老實講,就算佢唔停喺中間, 兩個人行埋一邊, 都一樣出事, 因為架貨車會 撞到嗰兩架車去咗 另外一邊。 所以就算佢哋行開咗一樣會畀車撞。 整定
https://www.facebook.com/share/v/e5S7fcSbvoKyYaT1/?mibextid=oFDknk
attach0/tmp/php8Drd8H

子爵府

回覆樓主:

公爵府

2024年龍年勳章

唉⋯點解會停响馬路中心

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唔敢睇

子爵府

loveclementine 發表於 24-3-4 17:17
唉⋯點解會停响馬路中心

老實講,就算佢唔停喺中間, 兩個人行埋一邊, 都一樣出事, 因為架貨車會 撞到嗰兩架車去咗 另外一邊。 所以就算佢哋行開咗一樣會畀車撞。 整定

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

慎入

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔敢睇!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

兩個講數都唔好喺路中間丫,,,,,,,,,,,,,
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 24-3-4 17:22
兩個講數都唔好喺路中間丫,,,,,,,,,,,,,

其實架車撞咗,差人未嚟之前,架車又唔可以鬱。 就算佢哋兩個人行埋咗一邊講數。 最後架貨車都將呢兩架車撞咗埋一邊, 最後都係畀車撞到

大宅

回覆樓主:

睇左一半,唔敢再睇啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ming1120 發表於 24-3-4 17:23
其實架車撞咗,差人未嚟之前,架車又唔可以鬱。 就算佢哋兩個人行埋咗一邊講數。 最後架貨車都將呢兩架車 ...
即係你覺得兩個無問題?
放下自在

公爵府

2024年龍年勳章

ming1120 發表於 24-3-4 21:20
老實講,就算佢唔停喺中間, 兩個人行埋一邊, 都一樣出事, 因為架貨車會 撞到嗰兩架車去咗 另外一邊。 ...

唔係咁講⋯佢哋磨擦位置都唔係而家停車個位,無傷人其實係可以駛入路肩商討報警,如果响路邊,架貨車跟本唔會撞到路中心兩個人同車

sfll  Right.  發表於 24-3-4 17:55

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

貨車司機發夢中

子爵府

cattz288 發表於 24-3-4 17:26
即係你覺得兩個無問題?

冇話過佢哋冇問題, 只係話除非佢哋揸走架車 ,如果唔係 ,就算佢哋行埋一邊 ,最後都係畀架車撞

子爵府

loveclementine 發表於 24-3-4 17:29
唔係咁講⋯佢哋磨擦位置都唔係而家停車個位,無傷人其實係可以駛入路肩商討報警,如果响路邊,架貨車跟本 ...

你呢個講返啱咗一半啦。 如果發生交通意外而又冇傷人嘅話, 起碼都要落車影咗張相, 如果唔係報警都冇用, 架車都唔喺事發位置 ,交通警點同你度位判斷邊個啱唔啱

象牙宮

ming1120 發表於 24-3-4 17:30
冇話過佢哋冇問題, 只係話除非佢哋揸走架車 ,如果唔係 ,就算佢哋行埋一邊 ,最後都係畀架車撞
...
兩架車都係HI左少少, 根本可以去一個安全地方先講數, 有幾架大車都開得快

goldpiglet    發表於 24-3-4 18:20
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ming1120 發表於 24-3-4 17:07
老實講,就算佢唔停喺中間, 兩個人行埋一邊, 都一樣出事, 因為架貨車會 撞到嗰兩架車去咗 另外一邊。 所 ...

打晒死火燈!咁都撞埋去

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

點解唔揸去最左邊條線才落車呢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

細細個已經知:馬路如虎口!
今早睇另一個YT ,目測小二小三男仔亂過馬路,比私家車撞!又係紅燈照過

伯爵府

慧媽 發表於 24-3-4 17:26
睇左一半,唔敢再睇啦

得個幾秒點睇一半?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊