想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

第一次懷孕,有左8week, 上星期7 week 照B超係見到BB 3MM,有隱約胎心,但係今個星期第8week 再照,發覺BB無大到同無左心跳,醫生話好大機會要流產,不過就下星期再睇多次。
有睇開QE同荃灣港安,想請問有無JM有相同經歷,可以講下係邊間醫院做流產手術好D呢?如果係公立做,會唔會將流產胚胎做基因測試呢?

複式洋房

Sharon雪倫 發表於 24-3-7 17:20
第一次懷孕,有左8week, 上星期7 week 照B超係見到BB 3MM,有隱約胎心,但係今個星期第8week 再照,發覺BB ...

我兩次都係工立醫院做。流左出來要自己用個盤盛住,來回好多次,感覺幾差。Qe當時話唔夠盤,叫我自己用完,如果無組織就沖返乾淨,之後用返。但姑娘和醫生有經驗。tko 就唔洗自己洗盤,但佢始終無產科,欠相關經驗。

第一次qe 無化驗,第二次tko有。

心情一定好難受。人哋話如果佢健康的話,佢一定想出來呢個世界的,佢只係唔想你辛苦。記住提醒先生好好照顧自己,調理好身體。

民房

回覆 fattyacid 的帖子

多謝JM分享,呢種感覺實在太難受😫😫😫咁想請問JM有無去做一D免疫檢查之類?

複式洋房

回覆 Sharon雪倫 的帖子

我上次11weeks產檢個時發現9weeks胎停左,但完全無痛無出血,最後我搵私家做吸宮手術其實如果經濟許可 建議私家做,公家唔會一開始offer吸宮手術,要食藥引流,小產已經好傷心,仲要經歷自己排出體外,唔係咁容易承受,不過當然,吸宮手術都有風險 要衡量下
我上次無化驗個胎咩事停左,婦產科醫生話可能胚胎基因出錯,因為高O 所以我安慰自己BB可能知道自己唔健康選擇走左,唯有等待下次
你都加油,lee個時候最需要老公係身邊

子爵府

回覆 Sharon雪倫 的帖子

我之前都有係呢版答過唔同JM,如果吸宮,經濟能力許可,我會建議去私家,因為我試過公立做完,之後M量少咗,後來做宮腔鏡發現有疤痕,好彩唔係胚胎著床位置,否則就好麻煩,影響之後懷孕

水晶宮

我3 次小產都係私家刮宮
無痛,流好少血,即日出院好似乜事都無
之後生咗個肥肥白白的bb

複式洋房

回覆樓主:

先抱抱你:( 我上年都試過8週胎停,都係一直冇留過啡無留過血,嗰時好快就決定咗要在私院刮宮。
醫生同我分享,以前佢會建議做藥流先,但眼見有啲人做完一次唔得要做第二次,甚至乎最後都因為排唔清要去刮宮,佢覺得對媽媽嚟講身心都好折磨,所以佢話而家佢會建議直接做刮宮,話而家其實都安全冇乜風險,反而乾手淨腳。另外如果你想驗胎,醫生會建議一定係做刮宮的。

我最後喺仁安做,仁安啲姑娘真係非常有經驗,照顧得我好好,埋單二萬幾

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊