想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

一直睇開嘅婦科醫生轉介去睇陳億仕醫生做ivi.....網上睇佢評論好多... 好糾結要唔要打電話過去book...請問有冇姊妹搵過佢,覺得如何?

還是應該自己去仁安搵醫生好啲??萬分感謝~

子爵府

回覆 Sabrinajw 的帖子

你婦科醫生介紹你去佢度做IVF?
首先適唔適合,你要知道你需要一個咩醫生。講真佢真係一個唔太關愛,講嘢直接嘅醫生,有啲JM話佢唔俾人問嘢同串,睇佢係貼錢買難受

我自己就比較實際,我當年搵咗幾個想睇,之後睇下邊個最快有期就睇邊個,初診完無特別就開始,咁啱當時陳億仕就係最快有期

我係佢個度走過七年光陰,終於有一女一仔,我都感激佢嘅幫助。我唔係打手,我的分享唔係叫你去睇佢,而係想令你明白自己有幾多時間,同埋需要一個點樣嘅醫生,因為IVF 路都漫長,唔係一定一次就得,所以你真係要感受下個醫生俾唔俾到信心你

洋房

HOPEFORBB 發表於 24-3-8 11:02

你婦科醫生介紹你去佢度做IVF?

明白! 都準備打過去咨詢下基本情況先~都唸緊自己其實究竟需要點樣嘅醫生~多謝您先呀!!

大宅

宜家好多生育科醫生都唔使等好耐。始終做IVF 都係一件大事,建議睇多一兩個醫生,睇吓邊個俾到信心你。

禁止訪問

複式洋房

Sabrinajw 發表於 24-3-7 18:07
一直睇開嘅婦科醫生轉介去睇陳億仕醫生做ivi.....網上睇佢評論好多... 好糾結要唔要打電話過去book...請問 ...

我未試過睇完醫生,會嬲到喊,真係貼錢買難受傾左兩句,就想冚埋file都算,問野就黑面,吾只系串禁簡單,喂我緊係唔知先問啦,知我使鬼問你咩,講到我冇常識禁,問多題就嘆氣,仲衰過公家醫生
其實佢技術好唔好都唔知,但態度一定差系好差
有問題先睇你,都已經系試過唔得先睇你
唔系要叫你講好説話,但完全唔理你感受,其實我都係一個病人,都應該諗下你講完既野我會有咩感受
好後悔睇完佢先上網揾佢資料,完來有咁多咁多既姊妹睇過係俾劣評,我都想打埋一份
我想講我寧願俾貴d
或者係其他地方做諮詢或ivf 都唔會揾佢

洋房

Toyschan 發表於 24-3-12 08:49
我未試過睇完醫生,會嬲到喊,真係貼錢買難受傾左兩句,就想冚埋file都算,問野就黑面,吾只系串禁簡單, ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 真係好惡劣.. 咁你後期搵咗其他醫生嗎~

複式洋房

我都同Dr Chan 渡過咗6年
依家有2個小朋友
其實真係人夾人
我中途都有試過其他醫生
不過我同老公都比較鍾意佢個style
佢係一個assertive的醫生
佢係會俾recommendations
而唔係俾一堆options叫個patient自己決定
佢的確唔係嗰啲呵護型的醫生
佢講嘢超直接
有啲說話有啲人聽完可能會覺得佢串
佢都試過串我 「你估你18 22咩 傷口冇咁快好㗎」我自己就覺得係講笑
我每次見佢 佢都係笑笑口
有問題都一定答
我同老公都覺得佢好chill
不過睇佢
要預咗睇得好快
不過後來發現睇得快係好事
因為如果佢照得耐肯定冇好嘢
有次係照到粒野
有次係BB吸收唔好

希望幫到你揀到一個適合自己嘅醫生

複式洋房

我睇完佢一次都轉睇其他 之後仲要打針
咁大壓力仲要受佢咀臉我驚我頂唔順

複式洋房

Sabrinajw 發表於 24-3-12 15:07
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 真係好惡劣.. 咁你後期搵咗其他醫生嗎~

睇緊政府了

複式洋房

請問你地係搵左邊位醫生?

洋房

hellobabeiloveu 發表於 24-3-13 00:04
我都同Dr Chan 渡過咗6年
依家有2個小朋友
其實真係人夾人

多謝嗮先呀~ 宜家準備打電話去book~ 試下先

複式洋房

DrHeidi 真係差天共地...

禁止訪問

洋房

Sabrinajw 發表於 24-3-7 18:07
一直睇開嘅婦科醫生轉介去睇陳億仕醫生做ivi.....網上睇佢評論好多... 好糾結要唔要打電話過去book...請問 ...

睇過1次陳醫生,超串,無下次,之後睇仁安,醫生姑娘好好,好耐心答問題,唔會想趕人走,即使貴啲啲,但睇完覺得值得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊