自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

橙寶 發表於 24-3-9 10:11
我有張卡係8蚊一個月 再加6蚊來電顯示費 有30分鐘通話同300MB流量 額外送5GB流量(呢個係突然有一年開始送 ...
我Xmas開都冇的送,仲有收200人仔, 但入咗餘額只係有100 蓮塘口岸中移只係用其他方法收咗手續費,第一個月仲要收咗39蚊,我返來才自己改返8蚊一個月套餐

大宅

okeymama 發表於 24-3-10 17:17
我Xmas開都冇的送,仲有收200人仔, 但入咗餘額只係有100 蓮塘口岸中移只係用其他方法收咗手續費,第一個月 ...

同乜嘢開既無關係 我有張新開8蚊包埋來電顯示都有得送5GB流量 蓮塘我只大概問左下 如果怕收多錢 可以去東門太陽百貨的直營營業廳去辦業務 第一個月係39蚊套餐 無其他費用 入幾多 裡面就有幾多錢 再自己打電話去10086更改為8蚊套餐 第二個月就生效

侯爵府

dotwoo 發表於 24-3-10 17:07
都係,我有張中電信日租卡,近排冇再停台玩罰抄,仲轉埋5G全速,基本上改用佢上網了
...

都有聽聞電信會耐唔耐罰人抄書,我家中有人用移動有人用聯通,移動送數據爽手好多,聯通就未見過會送數據,算拎到券,唔明點解都用唔到

侯爵府

okeymama 發表於 24-3-10 17:17
我Xmas開都冇的送,仲有收200人仔, 但入咗餘額只係有100 蓮塘口岸中移只係用其他方法收咗手續費,第一個月 ...

果一百如用電子支付或有收據,可以app向客服追返。
我嘅理解係,如果開$39plan,就唔使硬食咩「手續費」,如果對方肯直接開$8plan,我就覺得算啦,對方可能完全冇肉食。但唔可能兩食

男爵府

TMC3012 發表於 24-3-8 14:24
不如就咁香港開中國聯通 11蚊個月一卡兩號, 唔駛煩

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

ensureyip 發表於 24-3-10 18:44
果一百如用電子支付或有收據,可以app向客服追返。
我嘅理解係,如果開$39plan,就唔使硬食咩「手續費」, ...
我係比現金,追唔返嗰一百啦

大宅

ensureyip 發表於 24-3-10 18:42
都有聽聞電信會耐唔耐罰人抄書,我家中有人用移動有人用聯通,移動送數據爽手好多,聯通就未見過會送數據 ...

以前要罰抄,不過舊年四月攪過一次唔駛罰抄了。

聯通其實有簽到領流量,不過收收埋埋
attach1/tmp/phpIUNPHv
attach2/tmp/phpco36HM
attach3/tmp/php4sdyI3

侯爵府

ensureyip 發表於 24-3-10 18:42
都有聽聞電信會耐唔耐罰人抄書,我家中有人用移動有人用聯通,移動送數據爽手好多,聯通就未見過會送數據 ...

罰人抄書咩意思?

侯爵府

baby668 發表於 24-3-8 21:57
以前用過神州行$0 月費,如果兩個月都唔打一個電話,冇消費就會自動扣五蚊行政費,所以要keep住係大陸,每月打 ...

神州行是在香港定大陸的?

侯爵府

二小姐 發表於 24-3-8 22:38
而家到三月底,用回鄉證喺深圳免費領一張內地電話卡呀

边間電訊公司?

侯爵府

橙寶 發表於 24-3-9 10:11
我有張卡係8蚊一個月 再加6蚊來電顯示費 有30分鐘通話同300MB流量 額外送5GB流量(呢個係突然有一年開始送 ...

中移動嗎?

侯爵府

dotwoo 發表於 24-3-10 21:19
以前要罰抄,不過舊年四月攪過一次唔駛罰抄了。

聯通其實有簽到領流量,不過收收埋埋

簽個到仲要分享先,分享完个要收驗證碼唔太方便,家人張電話卡平時唔插電話,因為成日偷偷地用數據

大宅

ensureyip 發表於 24-3-10 22:35
簽個到仲要分享先,分享完个要收驗證碼唔太方便,家人張電話卡平時唔插電話,因為成日偷 ...

係呀 。好煩 。所以我都冇玩。

大宅

gilgilgilgil 發表於 24-3-10 21:27
罰人抄書咩意思?

重新開號要去網點跟佢模板抄一篇文,再影車頭相

大宅

gilgilgilgil 發表於 24-3-10 22:33
中移動嗎?

係呀 不過8蚊➕6蚊來電顯示呢個套餐依家無得辦了 只有8蚊包埋來電顯示呢個 呢個都唔錯架

侯爵府

橙寶 發表於 24-3-11 06:32
係呀 不過8蚊➕6蚊來電顯示呢個套餐依家無得辦了 只有8蚊包埋來電顯示呢個 呢個都唔錯架
...

一開卡就可以用8蚊plan ?

大宅

gilgilgilgil 發表於 24-3-11 06:45
一開卡就可以用8蚊plan ?

我係東門直營門市問過係唔得(蓮塘口岸唔知 見佢哋舉牌8蚊) 第一個月最平都係要39蚊套餐 三個月先可以換套餐 因為我先打過10086客服問過 10086就話可以直接辦理 但門市話唔得 我趕時間就先辦左卡 跟著再打返10086同佢哋講 佢哋話確實係有8蚊套餐 唔知點解門市唔俾辦 佢哋可以幫我轉8蚊套餐 不過係下個月生效 我就叫佢搞 佢幫我申請左後話48小時內會有移動客服打電話確認 確認左就得了 後面我又幫屋企人(已有卡)改套餐 因為當時係香港 就下載大陸移動app 係上面搵客服直接同佢講改 留左香港電話 佢會打過來確認 確認好都係下次月結日後就生效

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

TMC3012 發表於 24-3-8 14:24
不如就咁香港開中國聯通 11蚊個月一卡兩號, 唔駛煩

頭先落門市問話冇得經門市整呢個plan,可以去邊度申請?

大宅

lovebobo 發表於 24-3-11 12:45
頭先落門市問話冇得經門市整呢個plan,可以去邊度申請?

我都想知呀!請指教!謝謝🙏🏻

子爵府

gilgilgilgil 發表於 24-3-10 22:23
神州行是在香港定大陸的?

話明神洲又點會喺香港

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊