自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

2023年兔年勳章

我知我出呢個post一定比好多人話。但我真係要將心底話講出來。

我剛剛開咗一個旅遊尋意見post。自問有禮貌,有誠意地問大家意見。我嘅出發點都係想大家討論下。但始終有人惡意中傷。

我覺得 BK 而家真係變咗好多。出親 post 都會擔心會唔會比人 cyber bully。好多年前嘅 BK, 大家係互相 support 。

我只係想講,希望大家喺呢個平台有基本嘅尊重。你唔想比意見可以唔比,但係唔需要攻擊人。

Anyway, 祝大家生活愉快。

333s    發表於 24-4-29 07:43
FJmom    發表於 24-4-29 07:38
yeung_ma    發表於 24-4-27 00:35
ilovehuman    發表於 24-3-11 00:43
Skytree1000    發表於 24-3-10 00:01
ChloeBiluku_FB    發表於 24-3-9 19:00

珍珠宮

sakura888 發表於 24-3-9 18:17
我知我出呢個post一定比好多人話。但我真係要將心底話講出來。

我剛剛開咗一個旅遊尋意見post。自問有禮貌 ...

同樣經歷,我只是問下酒店邊間乾淨嘅,都比人追住話,唔知係咪同一個人如果係,佢病情都幾嚴重下!

另外我都想講下,好心某一啲會員積下口德

男爵府

回覆樓主:

是近呢幾年才是這樣的,而且是某幾個會員才喺咁的,集體網上欺凌他人,一個出聲,其他同佢一黨的人便會一齊出來附和,而且絕對是針對特定會員。
幸好BK還有很多有愛的會員。
睇開些吧!自己冇說冇做違背良心的事便可以了,問心無愧,對他們的話一笑置之吧!
我次次一出post都被某些會員出言話低能,白痴,更多難聽的說話,喺有不開心嘅,因真的不是亂出post,不過原諒他們吧,也等於放過自己。
你相信嗎?妳呢個post好快又會有人來攻擊妳了,應該會話埋我

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

因為唔鍾意伸手黨,覺得你無做功課,而且你帶老人家同小孩,應該早d計劃行程。

你應該寫埋自己第一日至第7定8日行程,叫呢到jm幫你睇行程得唔得,咁佢地會覺得你有做功課。

我有睇過呢個你舖,好多都有禮貌,
個別就由佢,討論區咩意人都有,咩意見都有,唔洗del舖,由佢。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實這情況、是要版主嚴厲執法、把搞事的會員封戶、我都算百毒不侵、但真係冇心機開帖討論、因一些人專門搞事單打、劣幣驅逐良幣~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

大力大力 發表於 24-3-9 18:32
其實這情況、是要版主嚴厲執法、把搞事的會員封戶、我都算百毒不侵、但真係冇心機開帖討論、因一些人專門搞 ...

我都覺得版主要認真處理某些會員的言行

ChloeBiluku_FB    發表於 24-3-9 19:01

別墅

唔好唔開心,其實日本遊專家,窮遊、自由行、深度遊係連登仔(連登好難開ac),中產遊係高登仔/babydiscuss(依加用古go就開到ac),另外,有個壇叫review33,班人玩hifi音響好熟日本豪華遊(一日ac審批),佢哋都好熟大阪。嚟梗要旅遊愉快啊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實這情況、是要版主嚴厲執法、把搞事的會員封戶、我都算百毒不侵、但真係冇心機開帖討論、因一些人專門搞 ...
你唔同,你太出名
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

侯爵府

2024年龍年勳章

剛剛入去你舊post睇
講句公道說話
雖然有個別會員唔係咁好聲好氣
但個post真係申手黨feel
如果你draft咗每日行程出黎俾大家comment又唔同講法

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔回佢post 就可以

珍珠宮

其實這情況、是要版主嚴厲執法、把搞事的會員封戶、我都算百毒不侵、但真係冇心機開帖討論、因一些人專門搞事單打、劣幣驅逐良幣 ...

你仲衰,記得有次有帖有bk會員講地鐵首班東鐵過海出發陪鐵路迷子女半夜排隊,被你踩場取笑攻擊話係劣等興趣

你有專重其他人嗎
你密密去日本進貢釣輻射魚進食才是良幣?
知道你有特權,咁踩人法你也沒事,因你出名

伯爵府

同感,就算出一d冇爭議post,都有人惡意回答,我好奇睇下果個人既history,發覺佢幾年自己都冇出過post,但一日有10幾條回覆人地post,超過一半都係撩交嗌。不過對於呢啲心理吾平衡既人,我都癈事理佢

YOGISOELMO    發表於 24-4-27 22:46

珊瑚宮

蘭開夏道 發表於 24-3-9 18:33
我都覺得版主要認真處理某些會員的言行

絕對贊成。
有會員明顯分身, 都可以繼續係BK玩下去, 真係玩大家了。

公爵府

我都算溫和派,我都比人追擊過,總之係哩度回复,陰陰濕濕搞事既人,就無事。但你有時打兩個xx,就比版主警告。。。

珍珠宮

回覆樓主:

其實上得網講,真係預左咩人都有!
我就覺得你個帖無問題,伸手咩~我又唔覺wo....上網開個帖取下經je,不過我又明白,可能有D人覺得你咩都唔做淨係識問,分享人地成果~所以覺得你伸手~
總之,一句說話,一百個人睇,有一百個感受同理解,我覺得你無必要去較真~

侯爵府

2024年龍年勳章

有睇貼,個別回應都睇得唔舒服
冇話伸唔伸手黨啦,
有經驗想分享咪回樓主囉,
其他人都可以睇
都有個別好有心機認真分享心得

翡翠宮

畀面勳章

點先為之伸手黨,網上不是大家交流的地方嗎?如果有經驗可以分享,想分享就分享,不想分享可以唔回覆,唔需要惡言相向。

我唔覺得上網要交待自己花左幾多時間搵資料,證明自己有做功課先有資格問問題。

正如我係街問路,如果有人答我點解唔用手機睇地圖自己搵,我會覺得佢好無聊。

fennieng    發表於 24-3-10 10:53
日日是好日

侯爵府

其實唔洗理果d人,當佢發噏風。或直接叫佢收皮,唔鍾意睇咪咪鬼睇,關佢q事咩?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我好似無睇過旅遊版
不過以前見有人話旅遊版啲人串

有時大家睇嘅野唔同,曲解左意見
我都放棄多加解釋
不要從別人的嘴裡去認識我

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

啱啱睇左,大部分都係分享,問題既係少數,現實和網上總有呢類人 take it easy

放下自在

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊