美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家好!想同大家分享玫瑰痤瘡治療篇。
初發時候,突然爆瘡愈來愈多,而且無膿頭。之後去美容院果酸+針清+配合食療+中醫都搞唔掂。
見住皮膚愈來愈差,個人好 depress,完全化妝都遮唔住。明明已經過左青春期仲爆瘡,仲要係突然咁爆,真係唔知做錯左d咩。。。。
有日睇到一個專欄講玫瑰痤瘡皮膚問題。雖然玫瑰痤瘡係唔可以斷尾。不過係可以改善架!
有玫瑰痤瘡嘅朋友唔好灰心,保持好心情,唔好亂試野,酸性產品唔好用。
每日程序**保濕+防曬**就可以。

複式洋房

KellySK 發表於 24-3-14 21:28
初發時候,突然爆瘡愈來愈多,而且無膿頭。之後去美容院果酸+針清+ ...

邊度做

大宅

KellySK 發表於 24-3-14 21:28
初發時候,突然爆瘡愈來愈多,而且無膿頭。之後去美容院果酸+針清+ ...

請問你點樣保持令到玫瑰座瘡唔好返發

別墅

有玫瑰痤瘡保持好心情同用哂skincare好重要
特別係好番之後,之前隔離個同事又係好嚴重,做左激光之後好好多,宜家都冇番發

別墅

meex2 發表於 24-3-19 13:52
請問你點樣保持令到玫瑰座瘡唔好返發

除左日常家居護理,生活習慣,還有激光處理(醫生處理) 。坊間太多美容院聲稱層出不窮方法X不建議X

大宅

KellySK 發表於 24-3-19 18:19
除左日常家居護理,生活習慣,還有激光處理(醫生處理) 。坊間太多美容院聲稱層出不窮方法X不建議X
...

明白。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊