自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

廢柴孖條 發表於 24-3-15 22:19
去英國,個女自己決定去唔去,反正香港仲有爸爸及婆婆

呢套劇我睇曬20集我覺得好值得令人反思我哋嘅人生

珍珠宮

bb2 發表於 24-3-16 10:09
咁係邊個令到原本單純既快樂少婦變到成個怨婦咁呢

咪系,年年生日為佢整蛋糕,Emma 無條件地為頭家付出

珍珠宮

katherine.k 發表於 24-3-16 14:10
呢套劇我睇曬20集我覺得好值得令人反思我哋嘅人生

你睇曬20集有咩感想?

水晶宮

zayma 發表於 24-3-16 06:57
睇戲就話睇到上到小三屋企無搞野去咗碼頭神交啫,現實中有幾多個老婆會信只係「精神出軌」?我覺得做女人 ...

咪係囉,我地睇戲就知佢哋冇啫,當局者迷你信唔信佢真係冇?死都唔信囉

水晶宮

yaumuimui 發表於 24-3-16 08:12
你先入為主無起Emma角度睇事情,一個女人為頭家變了經濟支柱仲要幫老爺還債,要照顧家庭個女仲要服侍衰老 ...

係,佢miss錯連99都係Emma 負責果到,口頭上有講過男家所有嘢都係Emma deal 所以我有代入到EMMA個角色知道佢點解會崩潰到要攬炒

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-3-16 09:41
所以女人鐘意難為女人

又或者有啲人身份系小三,自由從小三角度去維護,又或者系男人,男人幫返男人,男人有出軌的問題要歸咎女人!都是女人的錯所以男人先出軌

水晶宮

zayma 發表於 24-3-16 09:09
我都唔明,啲人成日將個責任推落yoyo度,話佢太強勢太控制先令到tim出軌,其實有無諗過係tim自己一手令到y ...

今次唔關Tim一個人事,係佢成家搞到Emma 咁,最主要係62,Tim’s family! 或者可以講Tim 冇用都得,個個都話起碼有錯一隻手掌拍唔響,但另外嗰隻手掌我覺得係Tim 屋企人

珍珠宮

luvkaka 發表於 24-3-16 14:16
係,佢miss錯連99都係Emma 負責果到,口頭上有講過男家所有嘢都係Emma deal 所以我有代入到EMMA ...

系Tim和佢老豆逼到Emma 咁

水晶宮

hellomiki 發表於 24-3-16 14:20
系Tim和佢老豆逼到Emma 咁

珍珠宮

luvkaka 發表於 24-3-16 14:14
咪係囉,我地睇戲就知佢哋冇啫,當局者迷你信唔信佢真係冇?死都唔信囉
...

一個咁靚嘅小三同自己老公過一晚無返屋企,正常人都唔會信無嘢

水晶宮

hellomiki 發表於 24-3-16 14:23
一個咁靚嘅小三同自己老公過一晚無返屋企,正常人都唔會信無嘢

係打死我都唔信冇嘢

男爵府

luvkaka 發表於 24-3-16 14:19
今次唔關Tim一個人事,係佢成家搞到Emma 咁,最主要係62,Tim’s family! 或者可以講Tim 冇用都得,個個都 ...

係,真係最主要係62既問題,我即刻諗到婆媳紏紛,如果老公識得或者願意係中間做個橋樑,幫老婆頂住,個關係會好好多

子爵府

canies 發表於 24-3-16 13:35
佢有一集過講得好到肉,話自己咁辛苦出去做嘢冇時間陪個女, support到頭家之後個女黏工人黏爸爸都唔黏佢 ...

對,所以我同情她難處,她是被迫瘋的。

水晶宮

薯圈 發表於 24-3-16 00:38
唔知點解我睇到嘅同其他jm睇到嘅唔同。

我覺得最麻煩係Emma, 一開始係佢嘅怨氣迫Tim/囡,Tim思想出軌, ...

因為你忽略了從Emma 的角度出發,佢係比Tim和衰老爺逼瘋的,佢一開始係好溫柔善解人意的,被逼瘋離婚後又變回理智,生活的亂七八糟事情令一個女人抓狂(老公背叛、爛賭惡頂老爺)主因就是Tim的原生家庭造成,說明女人找老公一定要睇埋老公嘅原生家庭,女人最怕嫁錯郎,嫁比一個自私、懦弱、但凡有問題就怪落女人身上嘅男人好難會幸福

象牙宮

回覆樓主:

緊係去英國,個女咁反叛,就將佢交比前夫算數!自己下半世幸福緊要,仔女大左會結婚離開自己

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

悅悅父母劇情做到呢家,都好似唔覺得傷害左個女咁

Emma可以去英國,感覺爸爸好似緊張悅悅多啲

子爵府

畀面勳章

Piaget 發表於 24-3-15 22:39
個女咁細一定個女排第一

Me 2

珍珠宮

回覆樓主:

Yoyo 已經後悔緊同Tim離婚,就係因為家庭破裂,佢個女愈學愈壞,講大話唔眨眼,一個媽媽當然想佢個女變返好,佢冇理由喺呢個時候仲走咗去,但學壞真係好容易,學好難…

Davey就算始終點愛佢,個女喺Emma心目中嘅地位都係第一,只要悅悅吾同意,佢哋根本唔可以喺埋一齊,即係一定要分開….

悅悅一定希望父母喺返埋一齊,但係好可惜,佢哋父母做出嚟嘅嘢,已經令到悅悅三觀不正,加上佢周圍嘅朋友影響,已經開始變壞,覺得講大話瞞到就過到骨….

子爵府

廢柴孖條 發表於 24-3-16 08:56
係攞,點解一定分手?拍住拖等大D咪得,有咗就話急啫,好似狄波拉咁,真係做戲咁做
...

其實如day 係真心米做返朋友先囉, 攪野米私下囉又唔會比悅悅見到既

所以根本yo 仲係唔捨得Tim , day 真係最後一個筍盤所以令自己錯覺好愛佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊