自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Kittymummy 發表於 24-3-17 20:47
係呀,一半以上大學生,3大都唔少。EO有一定要求,競爭大,一定冇我女份的。 識得一個亞媽係做CA, ...

恭喜、賀喜,我大女同你女差唔多大,又係剛踏出社會冇耐,聽到真係好戥你開心,安慰。我女舊年畢業後就做兼職,好努力報讀其他堂,考咗個教練牌,今個月搵咗份大機構長工,人工都唔差。

我公司又係有幾個英國、澳洲畢業返黎做個文員仔,有個同我大女咁大既男仔,英國畢業,人工萬中,話志願係考入政府做文員已經足夠,我聽到都覺得幾……,可能因為我女又係咁既年紀,但就係香港讀大學而已,人工就高佢一大截,我都放心晒。

水晶宮

jj7723 發表於 24-3-18 23:01
恭喜、賀喜,我大女同你女差唔多大,又係剛踏出社會冇耐,聽到真係好戥你開心,安慰。我女舊年畢業後就做 ...

你女好叻叻,放心晒了
我都識澳洲u畢業, 返香港政府做CA. 不過見佢好enjoy, 好proud of. 所以真係人各有志,自己覺得ok合適就得。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

恭喜

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

複式洋房

Kittymummy 發表於 24-3-17 19:52
唔係我,係個女,昨日同佢食lunch 話佢埋單,之後講原來升左職加左15%。呢個年頭環境真係唔容易,辛苦過後 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

而家既環境有得升職加薪,可喜可賀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

恭喜

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊