美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

lalaland321 發表於 24-3-28 11:12
但我都係打pico,都去到呀

雀斑好似可以打pico,係荷爾蒙斑麻煩d,佢地主張用毫秒打斑,之前睇佢地果個荷爾蒙斑攻略解釋得幾清楚,話荷爾蒙斑係唔能夠用好勁火力去打,但係pico技術本身就係火力好勁,減低pico能量都冇用,要用溫和方法去打荷爾蒙斑就應該係用毫秒

你睇下條link入面張圖應該會易d明
https://ledomes.com/%e7%9a%ae%e7%a7%92%e5%8e%bb%e8%8d%b7%e7%88%be%e8%92%99%e6%96%91-%e8%b3%80%e7%88%be%e8%92%99%e6%96%91%e6%98%93%e5%8f%8d%e9%bb%91/

attach1/tmp/phpLSWfXZ

大宅

gracefull 發表於 24-3-28 11:18
雀斑好似可以打pico,係荷爾蒙斑麻煩d,佢地主張用毫秒打斑,之前睇佢地果個荷爾蒙斑攻略解釋得幾清楚,話 ...

睇完張圖同編文明啦,唔怪得啦,我以前打1064效果仲好過我而家用pico打荷爾蒙斑,原來pico唔可以咁高能量打,焗住要減低能量,所以咪唔覺有效果

大宅

gracefull 發表於 24-3-27 16:29
逐次俾同package都有,但可唔可以同時打到雀斑同幾耐打一次最好問返佢地,我只係分享我自己既情況俾大家知 ...

樓主打左幾多次先有效? 我心思思緊

大宅

coco_nut 發表於 24-3-28 12:36
睇完張圖同編文明啦,唔怪得啦,我以前打1064效果仲好過我而家用pico打荷爾蒙斑,原來pico唔可以咁高能量 ...

係呀!荷爾蒙斑最好用毫秒打,如果之前有荷爾蒙斑攻略呢d資料就唔使走咁多冤枉路

大宅

mycatisblue 發表於 24-3-28 14:52
樓主打左幾多次先有效? 我心思思緊

如果決心解決問題,咪試一次先

我每次打之前,都會用皮膚機影相,對比上次效果,再定今次應該點打,感覺專業d,同埋起碼自己都睇住每一次既分別同進度

之前有d公司淨係第一次打斑前有照皮膚機,但就唔係次次照,有朋友去細舖直頭冇得照,俾個美容師望幾望就建議佢用pico打

大宅

gracefull 發表於 24-3-27 16:49
佢地專幫人搞荷爾蒙斑所以有好多機,我自己係用excel V打,但唔知岩唔岩你打,價錢千鬆但我之前join落唔知 ...

謝謝你的解答! le xx 你呢間係有唔同機種去因應唔同斑就用唔同機打嗎?

別墅

yui52 發表於 24-3-26 15:48
請問可否pm你去邊間的資料我呀? 幾多錢一次?

店鋪可以俾你, 價錢可能你問番佢地update佢地好d

大宅

PollyKit_FB 發表於 24-4-8 17:47
店鋪可以俾你, 價錢可能你問番佢地update佢地好d

好的,已收到你pm d資料俾我,謝謝(emoji)

別墅

yui52 發表於 24-4-9 17:46
好的,已收到你pm d資料俾我,謝謝(emoji)

不用客氣

別墅

gracefull 發表於 24-3-18 12:27
自從生完bb之後出左好多荷爾蒙斑,打pico同M22加埋十幾次都冇好轉,繼續咁樣打落去只係燒錢冇意思,如果亂 ...

Excel v!

別墅

自從生完bb之後出左好多荷爾蒙斑,打pico同M22加埋十幾次都冇好轉,繼續咁樣打落去只係燒錢冇意思,如果亂 ...

Excel v 好正

洋房

我同樣有你嘅經歷越打越黑,而且越嚟越多可以PM我嗎?

大宅

gracefull 發表於 24-3-28 11:18
雀斑好似可以打pico,係荷爾蒙斑麻煩d,佢地主張用毫秒打斑,之前睇佢地果個荷爾蒙斑攻略解釋得幾清楚,話 ...

幾年前我都有諗住去佢地到打excel v 去斑,whatsapp左佢地問,但同上樓jm一樣覺得佢地講野勁誇張,講到淨係佢地打到咁,又話用佢地自己研究既技術打,唔係淨係跟廠教果套,我問其他醫美都係答得好保守,話要夾機打,唔係淨係打excel v

而家對返佢d野又有晒研究又剩,出面個個話荷爾蒙斑係深層斑,得佢地話荷爾蒙斑唔係深層,但又有晒d醫學文獻,好似真係對打斑好有研究

大宅

yui52 發表於 24-4-6 11:37
謝謝你的解答! le xx 你呢間係有唔同機種去因應唔同斑就用唔同機打嗎?
...

係呀,佢地有好多機種,你可以上去諮詢下,反正又唔使錢

我第一次上去都係先了解,冇即時打,佢地幫我分析有解釋得好清楚,話現時係冇一部機可以解決咁多種唔同既荷爾蒙斑,所以佢地先要有幾種毫秒機,建議我先試excel V,睇下有咩效果先,如果效果唔得,先轉另一部毫秒,但一定唔會轉用pico打

我都好怕反黑,所以我特別問清楚,如果touch wood萬一反黑,佢地可以點樣搞,佢地真係解釋得仔細,令我覺得放心,先夠膽俾佢地做

大宅

Ctpy 發表於 24-4-15 14:59
我同樣有你嘅經歷越打越黑,而且越嚟越多可以PM我嗎?

都已經開左名,你自己揾Le Domes問問啦,我怕答錯你

https://ledomes.com/%e8%81%af%e7%b5%a1-le-domes-beaute/ 

大宅

mimi674 發表於 24-4-16 19:40
幾年前我都有諗住去佢地到打excel v 去斑,whatsapp左佢地問,但同上樓jm一樣覺得佢地講野勁誇張,講到淨 ...

真,我都係前排佢地講先知M22同excel V 都係行毫秒,只係一個彩光一個激光,所以兩部都可以打斑,我係出面打M22都係訓低就打,皮膚分析都冇,邊會講咁多

大宅

回覆樓主:

我係其他中心試過2次M22,都係簽左名訓落床遮眼就打,打3 round,佢話第一round打美白,第二round打斑,第三round再重點打部分位置d色素,打完係白左但有幾撻斑就仲係到,你係le domes佢地有冇講正常打幾多次先打到荷爾蒙斑架?

大宅

ilovesakura 發表於 24-4-17 17:25
我係其他中心試過2次M22,都係簽左名訓落床遮眼就打,打3 round,佢話第一round打美白,第二round打斑,第 ...

要睇你果間係點打,佢地都有講M22有個原廠打荷爾蒙斑制,但用呢個制打出黎係冇料到,要用佢地自己研究既技術先打到,我地普通人點會有咩自己研究既技術,但而家諗返之前我係其他地方都係話要用m22夾住pico打,搞到燒左好多錢

大宅

gracefull 發表於 24-4-18 10:53
要睇你果間係點打,佢地都有講M22有個原廠打荷爾蒙斑制,但用呢個制打出黎係冇料到,要用佢地自己研究既技 ...

咩係m22打荷爾蒙斑制?我考慮緊打m22

大宅

panda_lovelove 發表於 24-4-18 14:57
咩係m22打荷爾蒙斑制?我考慮緊打m22

就係一個制唔理你係乜野荷爾蒙斑,唔使根據你既情況,都用呢個制打

但原來部機係可以set好多野,視乎你d荷爾蒙斑既情況,我都唔係好識,聽佢地講大概係咁

Le Domes官網都有show M22廠教打荷爾蒙斑個制出黎,你有興趣可以睇下
https://ledomes.com/%e6%89%93m22%e5%89%8d%e5%bf%85%e7%9c%8b%ef%bc%8c%e6%b2%92%e6%9c%89%e4%ba%ba%e6%9c%83%e5%91%8a%e8%a8%b4%e5%a6%b3%e7%9a%84%e8%a1%8c%e5%85%a7%e7%a7%98%e5%af%86-%e5%a7%9c%e5%8d%9a%e5%a3%ab%e9%a0%bb/

attach1/tmp/phpMvD9Gw

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊