美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

judysmith 發表於 24-3-20 17:26
2間都係大公司,有醫生,不過醫生都係用返trainner 教佢地既打法,即係同我地打法一樣,都係excel v 加pico

...
咁樣好正常呀,間廠一定教最安全既打法,費事出事入佢地數,美容院d人質素參差,醫生都未必敢搏時,更何況係美容師,打得保守好過打出事

大宅

joey1208 發表於 24-3-21 10:40
咁樣好正常呀,間廠一定教最安全既打法,費事出事入佢地數,美容院d人質素參差,醫生都未必敢搏時,更何況 ...
agree! d 人既質素真係好參差,而家好多都請岩岩畢業既妹妹,我表妹剛讀完書都入左間大野,0經驗,上幾堂就話可以幫客打,你話可以打到d 乜野效果出黎

大宅

我係去Le Domxx打荷爾蒙斑,打之前四圍搵料時,見過一出Le Domxx呢個公司名,就俾人話係打手,話打完更黑,又話hardsell,講d語氣都係差唔多,唔知係咪同一班人,唔知係咪佢叫人唔好用pico打荷爾蒙斑,同其他公司唱反調,搞到俾人圍

幾年前,我係隔離討論區,見到有個jm想打深層斑同異常色素,佢話打左十幾年唔同激光,搵埋皮膚界最勁既皮膚專科醫生,都係打唔甩,仲有反黑,之後去左Le Domxx試打左3次excel V同m22,只係對微絲血管同淺層色有幫助,深層斑同異常色素冇咩分別,佢問有冇jm可以分享係Le Domxx打斑經驗,之後又係有人走出黎話Le Domxx打完更黑,隔住個mon都hardsell之類,但我見話有打手個班人入面,主要黎黎去去都係果幾個

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

gracefull 發表於 24-3-21 14:52
我係去Le Domxx打荷爾蒙斑,打之前四圍搵料時,見過一出Le Domxx呢個公司名,就俾人話係打手,話打完更黑, ...

其實講親邊間好或去過邊度做,都可能會俾人話打手ga啦,咁又點,唔通要買佢怕唔敢出聲咩,咁要個forum做咩呀,最緊要都係間公司啲去斑方法幫唔幫到jm啫

大宅

judysmith 發表於 24-3-21 13:06
agree! d 人既質素真係好參差,而家好多都請岩岩畢業既妹妹,我表妹剛讀完書都入左間大野,0經驗,上幾堂就話可 ...
又咁講,trainer教既一定最穩陣,新手操作都唔會出事
廠生產部機都只係拎住幾個研究既case support就話打到/打唔到
但想用到部機出神入化,一定要夠經驗,處理過好多case,試過好多方法去比較,就算係醫生都唔一定個個打得好

複式洋房

magcat 發表於 24-3-21 10:15
你打咗2次乜機惡化咗?我係呢間做M22一次深咗又大咗

係唔係反黑?

複式洋房

judysmith 發表於 24-3-20 14:56
純粹路過,我之前做過兩間美容院都有上過excel v training,佢地教用excel v 打泛紅,如果打荷爾蒙斑,就用exce ...

原來要兩款機一齊先work

複式洋房

PollyKit_FB 發表於 24-3-18 17:11
就咁肉眼睇唔會知有冇效
一定要用皮膚分析機照左底層啲色素同血管先會知
我自己每次打之前, 都會照左部機 ...

請問每次照係唔係都係免費? 照完會唔會又叫你加錢打

大宅

gracefull 發表於 24-3-21 14:52
我係去Le Domxx打荷爾蒙斑,打之前四圍搵料時,見過一出Le Domxx呢個公司名,就俾人話係打手,話打完更黑, ...

呢位jm啲斑咁棘手,連皮膚專科醫生都搞唔掂,咁佢之後點?

大宅

magcat 發表於 24-3-21 10:15
你打咗2次乜機惡化咗?我係呢間做M22一次深咗又大咗

我都係M22, 兩次,同你一樣深咗又大,用左年幾時間先淡返,真係浪費心神呀

子爵府

dolceee 發表於 24-3-21 17:54
我都係M22, 兩次,同你一樣深咗又大,用左年幾時間先淡返,真係浪費心神呀
...

你做第2次先深咗?
佢sell我買package,好在冇買,你逐次收費?

男爵府

我都係同一間打咗好多年斑,平日亦有去其他細規模嘅店做普通facial, D姐姐都話我舊年皮膚明顯改善及白咗好多,斑問題唔係好覺。我諗返起我舊年多打M22, 有時有打吓Excel V.

複式洋房

Kim23456 發表於 24-3-21 17:52
呢位jm啲斑咁棘手,連皮膚專科醫生都搞唔掂,咁佢之後點?

皮膚醫生專科都搞唔掂,如果真係嘅話,咁嗰間e美打得掂,應該個個醫生都會搶着學

大宅

magcat 發表於 24-3-21 18:56
你做第2次先深咗?
佢sell我買package,好在冇買,你逐次收費?

第一次試做價,佢sell 我package ,我唔肯
咁佢話俾我2千幾試多一次,咁我第一次果次就買埋第二次。第一次都無咩特別效果,係岩岩做完出嚟照佢塊鏡睇落白d, 返去其實過2日已經無分別,我whatsapp 佢話效果唔明顯,可唔可以搵個資深嘅治療師幫我做?咁佢就搵左聲稱係最高級果個,點知打完個斑位變大變深,仲要唔腿。我whatsapp 影相俾佢睇 佢地話唔關佢哋事 唔肯作任何跟進

子爵府

dolceee 發表於 24-3-21 20:23
第一次試做價,佢sell 我package ,我唔肯
咁佢話俾我2千幾試多一次,咁我第一次果次就買埋第二次。第一次 ...

我又係話資深個做,做完甩咖啡渣後就又大又深咗

請問你點樣搞反黑?

大宅

magcat 發表於 24-3-21 20:57
我又係話資深個做,做完甩咖啡渣後就又大又深咗

請問你點樣搞反黑?

係囉!我都係佢!又係甩完咖啡渣就咁
之後有去試過C記,A記打1064,又試過搵醫生打pico, 但都無咩效,醫生叫我同d斑共存
之後呢一年咩都無試,俾皮膚休息下,加上勤力d 用skincare,就慢慢整體無咁覺眼
但都無消失架
你呢?

子爵府

dolceee 發表於 24-3-21 21:44
係囉!我都係佢!又係甩完咖啡渣就咁
之後有去試過C記,A記打1064,又試過搵醫生打pico, 但都無咩效,醫生 ...

去揾另一間醫美搞,甩咗7成,但間醫美已執笠,而家D斑又出返來
請問你搽乜淡斑?

大宅

joey1208 發表於 24-3-21 16:55
又咁講,trainer教既一定最穩陣,新手操作都唔會出事
廠生產部機都只係拎住幾個研究既case support就話打到 ...
打斑真係好靠經驗,用廠教果套方法打荷爾蒙斑真係嘥氣,奈何公司硬性規定我地要跟指引去做,但公司又冇人教到我地點樣set 部機既度數去打唔同荷爾蒙斑

我都唔知點解,有d 荷爾蒙斑客用原廠打法冇事,但另一d 又會反黑,打到人地反黑,我地都好怕比客投訴,心理壓力好大,公司指引唔比教高d 能量,但可以降低能量,我地心態都係寧願無效,都唔想攪到個客反黑,反正我地一早已同客講,荷爾蒙斑好難搞,客人都預左要打好多次啦

大宅

上年佢有update個情況,佢話有繼續係Le Domxx打,結果打甩左60-70%深層斑同異常色素,所以我先決定試下

子爵府

MatyChow 發表於 24-3-21 17:37
係唔係反黑?

應該係

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊