自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好離譜, 報案後, 徹查, 還要嚴懲!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0319_00822_001.html

內地河北爆出一宗初中生遭三名同學殺害埋屍慘案,本港亦出現校園暴力。事緣有讀者今日(19日)向東網爆料,指位於長沙灣的九龍工業學校再出現校園欺凌,而網上社交平台亦流傳一段懷疑為該校課室的影片,當中有兩名男學生發生衝突,其中一男生被另一人腳踢,甚至抱摔「撻生魚」,期間粗口橫飛。暫未知事發時間。校方回覆東網查詢,指今早(19日)已報案處理。

從片段所見,兩名一高一矮男生在一間課室內對峙,期間有其他學生在場,而身穿白色體育服的男生突然如練泰拳般直腿踢出,穿冷衫的男生被踢中腰部,因慣性後退再撞及身後的枱櫈而軟坐在地上。

受襲男生雖然隨即起身,但仍被步近的白衫男生以過肩摔推倒,由於衝力過猛,冷衫男生如「生魚」般撻落地,頭部疑一度撞地。穿體育服的男生其後爆粗問候對方娘親,並一手按在冷衫男生的頭道「點X樣?」

校方表示,得悉有關事件後,已立即嚴肅跟進,並已於今早報案處理;校方同時已立刻安排訓輔老師及社工,支援受影響學生。

SiuBBee    發表於 24-3-20 09:24
la_source    發表於 24-3-20 09:22

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

睇了片,簡直是職業打手

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

痴。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

痴線!

子爵府

一定要報警

大宅

回覆樓主:

離晒大譜

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

回覆樓主:

是九龍工業學校

goldpiglet    發表於 24-3-19 20:19

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好恐怖

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係家長嘅話,之後會轉校,唔慌會懲罰重!

男爵府

回覆樓主:

唔係嚴肅處理,係要報警

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

個頭落地再彈番上黎
好慘
一定要重罰個打手

男爵府

好過份,應該要重判……次次都判得太輕,一啲阻嚇作用都冇,作為家長嘅我,睇到覺得好心痛

珍珠宮

好媽媽勳章

個單河北13歲
看到我流淚

三個小朋友點解要咁做
有冇想過別人爸爸媽媽

子爵府

mickeyeva 發表於 24-3-19 19:30
好離譜, 報案後, 徹查, 還要嚴懲!

痴線,快啲拉個學生

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好憎呢D

熙fi媽媽    發表於 24-3-19 21:44
珍惜 感恩
You got this!!

伯爵府

回覆樓主:

侯爵府

circle119 發表於 24-3-19 20:04
個單河北13歲
看到我流淚
而家d人早熟,其實應該修例,8歲開始有刑責。

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

公爵府

牛年勳章

cy101 發表於 24-3-19 19:42
我係家長嘅話,之後會轉校,唔慌會懲罰重!

好彩有片 流出,如果唔係,學校都未必處理

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊