自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

https://youtu.be/iFjZWBAjNV4?si=0mA7SWSEJ_4D9fNx
呢個訪問媽媽喊到好淒涼,希望bb早日無事,仲要重罰果個賤人保母。

大宅

我無睇過訪問。但如果個媽媽連個媬姆嘅電話都唔知就將自己個b交俾人照顧,佢作為呀媽,都好唔負責任喎!

珍珠宮

momobbpig 發表於 24-3-21 15:39
大家竟然將重點放咗喺個媽媽訪問冇喊.…我諗冇人想件事發生喺自己仔女身上,唔好咁樣話個媽媽…最錯最應該 ...

無錯!所以咁多人係電視真係無眼淚都要擠兩滴出黎,喊原來真係可以博到同情!!

小雪兒媽媽經歷左非人折磨,我地觀眾睇到聽到都流曬眼淚,作為媽媽會喊得少咩?宜家呢刻佢好堅強咁上電視做訪問,唔知佢頂到幾耐,希望佢繼續撐下去,女兒好需要佢的!

果d好無良心好賤格無人性ge言論,真係好好反省下自己講埋呢d陰質野會唔會有報應啦

男爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章

J_2008 發表於 24-3-21 17:48
其實我唔明白個媽媽點解可以交比一個冇佢電話既保姆

保母係仁愛堂轉介, 係仁愛堂唔透露保母電話, 有咁大個機構轉介, 有信心保證, 點知會出事, 係不幸事件

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

nanakobe0066 發表於 24-3-22 09:30
保母係仁愛堂轉介, 係仁愛堂唔透露保母電話, 有咁大個機構轉介, 有信心保證, 點知會出事, 係不幸事件
...

有d機構唔想大家私下接觸
媽媽諗住大機構會有揀選過,所以才信

而家d人怪媽媽唔喊,所託非人
佢同女已好慘了
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

nanakobe0066 發表於 24-3-22 09:30
...
都唔會架,個個都係中心轉介比保姆,識咁多保姆,都有交換電話,傾啱配對就要交換,而且還要係條街交收,父母返工都要準事,如突然有遲有早要即時通知...邊有時間打去熱線,搵職員再通知,都唔知開工未,一有問題要即是通知負責個案的姑娘,所以一般係有齊負責姑娘直線和手機電話。
9個月B會認人,都要睇同個保母夾唔夾,就算肯跟唔睇樣都要去睇下個保姆家設備,咁大機構這樣做法,個阿媽又肯照做照交個B出去...希望個BB快啲好返

大宅

嬰兒園好啲, 參觀完先去。

男爵府

個媽媽話總算過了鬼門關 接下來希望bb減少殘疾的影響
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

子爵府

mickeyeva 發表於 24-3-20 19:50
睇到眼濕濕,無陰功,希望小雪兒有奇蹟!

add oil

子爵府

veronicahung102 發表於 24-3-22 08:05
https://youtu.be/iFjZWBAjNV4?si=0mA7SWSEJ_4D9fNx
呢個訪問媽媽喊到好淒涼,希望bb早日無事,仲要重罰果 ...

想知个保母下場

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊