自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

西人乜咁霸道?
attach1/tmp/php8nEsnR

男爵府

內容
attach1/tmp/php10NZfq

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

LandoCheung 發表於 24-3-22 14:35
西人乜咁霸道?

歐美白人一直掠奪、非洲、亞洲、拉美州.......佢食飯、你哋要食粥水~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

美佬真係又煩又賤

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

重邊有人信佢地
电動車落後又話用番油

侯爵府

癲得好勻循

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

死美國狗幾時死呀,真係好Q討厭,乜差都關佢地事,乜叉都要管,死垃圾腫桶

公爵府

回覆樓主:

其實……憑什麼??有理據?

大宅

LandoCheung 發表於 24-3-22 14:36
內容

痴 X線

侯爵府

內容

美國係擺明霸道,但唔係完全冇法律依據

佢嘅理據係晶片內有啲技術係由美國研發,受美國技術出口管制。呢個亦係佢要日本同南韓晶片廠聽佢話嘅理由

所以中國要突破,就要自主研製100%本土芯片,華為已經做緊

別墅

因為講就講話係中國製
但係部光刻機,光學塗層,好多零部件都係鬼佬野
就好似部C919飛機 講就講話係中國製
但係好似個噴射引擎,發動機呢啲最關鍵零件
全部都係要入口
人地一唔俾貨你就乜都做唔出
咁梗係要聽人支笛啦!

子爵府

tsewong 發表於 24-3-22 14:46
美國係擺明霸道,但唔係完全冇法律依據

佢嘅理據係晶片內有啲技術係由美國研發,受美國技術出口管制。呢 ...

其實已經接近做到100%自主,只係未有西方咁好,bill gate預言過禁令反而令中國高科技發展更快

子爵府

Nancy20090615 發表於 24-3-22 14:42
重邊有人信佢地
电動車落後又話用番油

似係發現電池唔夠中國鬥
今年就開始話電動車唔得,氹歐洲一齊轉返玩油車

子爵府

LandoCheung 發表於 24-3-22 14:35
西人乜咁霸道?

不要用人角度去看他們,真的,翻看由遠至今歷史他們生存之道無論政治及經濟,從來真如禽獸類的世界。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

老尾愈發傻中國愈進步,全球一體大家分工大家都飯食,可惜尾國人從來都不想中國人吃飯,所以要搞制裁,這個要制那個又要制,結果當然大家都無飯食,但佢想不到的是中國人唔食飯食薯仔都能活,但白種人唔得,結果尾國走向分裂,一個國家要滅亡從來都是由內部做起。

瑪瑙宮

love.g.wad 發表於 24-3-22 14:44
其實……憑什麼??有理據?

百搭 key, 危害國家安全.

珍珠宮

佢哋都痴嘅點解要全世界都歸佢管,電車唔夠中國發展得快又話電車市場已完,回歸油車或氫能車,係班傻仔先仲信佢哋,成日話中國科技唔夠美國玩,係美國唔再著力研究5G,因為已過時,依家要玩 AI, 咩原來係同一樣野嚟架
一個考第一嘅學生會著意一個考包尾嘅同學嘅!竟然中國咁不堪,老尾就唔駛下下用橫手阻礙啦!正白痴仔

珍珠宮

內容

完全唔get佢個邏輯喺邊?中國公司賣芯片比中國公司關佢叉事?!

水晶宮

coldpanda 發表於 24-3-22 14:58
因為講就講話係中國製
但係部光刻機,光學塗層,好多零部件都係鬼佬野
就好似部C919飛機 講就講話係中國製

波音都未必100%冇中國零件,不過外媒唔會去考究啫

男爵府

回覆 coldpanda 的帖子

保持清醒就唔會俾標題愚弄。

首頁

尾頁

跳至