自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

香港太貴,有無人家衵長者試過,太約幾錢一隻?安全?

公爵府

大陸好多釘,係廣州産,千幾文一顆。所以好多醫院連牙,3000文都搞掂

大宅

加菲貓3 發表於 24-3-22 20:27
大陸好多釘,係廣州産,千幾文一顆。所以好多醫院連牙,3000文都搞掂
咩釘?

男爵府

mackeung 發表於 24-3-22 20:25
香港太貴,有無人家衵長者試過,太約幾錢一隻?安全?
香港几錢?
我有親戚剛剛係廣州種完兩粒, 揾教授級種的, 15000一粒. 我陪距去, 診所超級豪華, 用瑞典ITI最貴個隻料
即克拔完牙即刻種, 20分鐘搞掂縂無痛楚, 做完止痛藥都唔嗮食.

宜家種牙技術大陸已經好成熟, 尼個診所廣州好出名的, 我都係朋友介紹, 醫生背景透明有得查.

侯爵府

licpd 發表於 24-3-23 17:03
香港几錢?
我有親戚剛剛係廣州種完兩粒, 揾教授級種的, 15000一粒. 我陪距去, 診所超級豪華, 用瑞典ITI最貴 ...

我醫生分5次去,剝完要等2,3個月,3-4萬一隻, 每次攪15-20分鐘, 做得ok,但貴同花時間
大陸真係快, 如果有睇牙團就好

男爵府

agee 發表於 24-3-23 17:47
我醫生分5次去,剝完要等2,3個月,3-4萬一隻, 每次攪15-20分鐘, 做得ok,但貴同花時間
大陸真係快, 如果 ...
我都睇著好耐先幫親友決定上去整

我睇著几個月資料, 係微博做著個教授的粉絲4,5個月我先幫親友拍板上去.

去完真係令我大開眼界, 忍唔住分享下.

不過我其實都唔想楊出去, 我第日整牙都會揾距, 我驚多人揾距距勁加價, 雖然距都唔需要新客.

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

licpd 發表於 24-3-23 18:05
我都睇著好耐先幫親友決定上去整

我睇著几個月資料, 係微博做著個教授的粉絲4,5個月我先幫親友拍板上去.

睇完你兩段留言,信心增大了!希望你能多分享,謝謝。

男爵府

Ritzmary 發表於 24-3-23 21:00
睇完你兩段留言,信心增大了!希望你能多分享,謝謝。
我自已覺得種牙要揀個技術好的, 我屋企親友個case有的麻煩, 見過幾個醫生, 有個話先拔牙等3個月然后植骨等6個月先種, 有個話其中一粒種唔到要裝假牙, 因爲個粒已經缺牙好多年, 又話先睇下牙周睇下救唔救到另外個粒牙, 最后個教授個診斷係兩粒都可以種而且其中一粒可以即扒即種, 手術亦都預期一樣順利完成

個診所外表就好靚設備好先進, 尼的已經係基本要求, 大陸好多診所都已經有, 不過尼間診所係我見過最豪華的就真, 入面好大, 根本同醫院一樣.

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

licpd 發表於 24-3-23 22:55
我自已覺得種牙要揀個技術好的, 我屋企親友個case有的麻煩, 見過幾個醫生, 有個話先拔牙等3個月然后植骨等6 ...
先多謝你分享。
我要好好收藏,thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊