美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

早幾年,面長了一撻好似斑之野,佢會痕,痕完會變深色,我睇過公司之皮膚科醫生,佢望2眼就話係斑就算。但我去做打斑,佢哋都唔肯打結焦個款,因為呢撻野唔係平既,有小小凸起,想請教各位有無類似既經驗,知唔知道是什麼?

洋房

mandy952 發表於 24-3-23 23:58
係未疣,又痕又突起,似感染
去睇皮膚科醫生先
佢只係間中會痕,睇過普通西醫同皮膚科,都話係斑,真係搞到我好苦惱

洋房

回覆 333s 的帖子

咁即係斑?依家都有做皮秒,但都好似無乜改善。

洋房

回覆 333s 的帖子

我本身唔係好怕痛,但因為面皮好薄,香港打左2間,都唔肯幫我打結焦😭

洋房

ninini 發表於 24-3-25 15:13
你都未知係乜嘢,唔好立亂打任何野住。
應該去睇咗醫生先
正常斑唔會凸同痕

之前睇左,個醫生望2眼就話係斑 乜都無做就叫我走。

洋房

DaniChan 發表於 24-3-25 16:24
醫生有冇同你做左皮膚分析毛? 正常搵部機睇下你皮膚底層先決定點打用咩機 ...

當時醫生望2眼就話係斑,我有問點解會痕,痕完又變深色,佢只係答我:「係斑」就無補充啦。不過,之前好似無咁凸起,都係近呢一年先咁,所以先問下大家有冇咁既經驗。

呢輪做多左mask, 好似好左小小,不過都打算再睇多次皮膚科,睇吓醫生點講

洋房

penpen57 發表於 24-3-25 20:52
當時醫生望2眼就話係斑,我有問點解會痕,痕完又變深色,佢只係答我:「係斑」就無補充啦。不過,之前好似 ...

唔知同補濕有冇關,因為之前打斑,啲美容師都係話我塊面超乾。岩岩上星期四係HKTVmall 買左盒eye mask, 咁岩間舖送左支lavender 精華油,塗左幾日好似無咁乾,感覺個撻野都平左啲,同埋淡色左

洋房

333s 發表於 24-3-27 17:02
有痘痘就擠 皮膚受傷現在變成月球表面, 想要做雷射改善凹疤的情況,在網路上爬了一些文章多數人都推做
1.UP ...

我是乾性皮膚,好小出痘痘,依家面上那塊疑似「斑」的東西,係好似有點敏感咁凸起小小,間中小小痕,之前試過痕完會變深色,有時太乾會變得「鞋」左咁。

不過,近呢個星期,塗左支精油+敷mask, 感覺好似好左啲,淺色左,但依然是凸凸地

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊