自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

zitamamama 發表於 24-3-24 08:51
話說每週未我都比小朋友一路睇電視食早餐。
佢地平時已經會為邊個睇得多邊個睇得少而吵。

佢哋幾多歲呀?
我女大仔細,你嘅形容,直頭同我個細嘅一樣。大嘅入房e e umum喊,又直頭同我大嘅一樣

不過我兩個細路已十幾歲喇歲數差兩年。

其實,好多時佢哋嘈完,會自己解決,床頭打交床尾和,大家亦會成日為對方諗。

我老公就成日睇唔過眼插口、插手。我成日就手旁觀,事後同佢哋傾,同要佢哋互相道歉,而家十幾歲都係。

細時,我要佢哋互相擁抱道歉。再細啲,有時一個硬頸唔肯嘅時候,我要佢哋一定要黐埋一舊,互相道歉咗,先比分開,咁通常會嬲嬲吓變笑,因為都唔知自己點解要嬲。

其實,我老公做法,會令佢哋關係差啲㗎。所以我成日叫老公由得佢哋。但當然太無禮貌嘅,我會立即叫停,同要佢哋為對方去諗,一定要有同理心!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

yurijm 發表於 24-3-24 13:48
我地都係,好細個時已煩到我地精神衰弱咁
我地後來立定決心當佢地孖胎咁養
生活好過好多

我兩個差兩年,我成日都同人講,我係養對孖

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊