自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

katherine.k 發表於 24-3-24 09:43
唔知係咪因為呢兩日腳痛嘅問題, 心情好差。
關於搭(emoji)
正常 入咗(emoji)之後都會按閂制, 有啲人老鳳 ...

感覺似你有精神病

侯爵府

回覆樓主:

咁少事就爆粗怪不得香港人快樂指數咁低。今日好好太陽啊望多2眼陽光心情都會靚啲㗎。

珍珠宮

係香港人心急同步伐快先下下要撳閂門制,外國大部分人都唔會撳,因為大家都唔趕時間同埋都知道lift 制係病毒嘅溫床,所以我覺得你如果夠膽喺外國用粗口鬧唔撳lift 制嘅人先叫有勇氣,否則我只係見到你欺善怕惡同係門口狗嘅一面

大宅

Himbodom 發表於 24-3-24 10:06
心情差壓力大,同無啦啦鬧人係2樣野來,其實好小事,個男仔個刻可能都冇諗太多。
但有時發現係香港搭lip係 ...

個男仔好慘,入lift打下機都比人話

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

粗口爛舌

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大力大力 發表於 24-3-24 10:12
我從小就習慣、一入電梯就企在按制位、可能我唔怕蝕底、又鍾意自己可以操控到~
...

x2

好似呢幾年疫情咁

我照按掣,最多之後潔手

上周夠膽死有個人叫我按埋佢那層,我拎住好多外賣,佢地2個係小朋友,只係拎一部手機,我冇理佢
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主:

心情唔好,能夠理解。但唔好遷怒他人,然後演繹為有勇氣。其實係無關。

伯爵府

關於搭(emoji)
正常 入咗(emoji)之後都會按閂制, 有啲人老鳳 ...

我覺得你好冇禮貌
影衰香港人
其實你咪唔好閂門law
對門慢慢會閂
一般都係最近門口的人閂
你唔想不如行入D

其實你心情唔好無謂搵人出氣,反而對人友善,別人一聲唔該,你心情會更好,幫人係幫埋自己的,香港人咁多戾氣係有原因,人民質素有待改善。

子爵府

挑起紛爭,
粗口話人,無品

水晶宮

你好彩,無比人打一鑊
其實lift 門會自己閂,你趕時間咪自己襟囉

別墅

呢啲咪叫惡人先告狀,以為自己啱晒

男爵府

我同個男仔有相同遭遇, 入lift時, 有個男人企係d制隔離, 我一入lift, 佢即刻噤close, 所以我照企係度, 跟住佢老婆係咁用粗口鬧我, 話點解要佢老公噤close, 當時唔識反應, 我個仔俾佢嚇到差d喊, 我唔想同佢嘈, 只講我冇叫你老公噤close, 同埋門會自然close. 所以好憎樓主呢d行為, 真替那男仔不值

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sharon_pig 發表於 24-3-24 09:48
我覺得邊個企近門就應該邊個按

X2
唔想撳就唔好企嗰個位

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Duffy814 發表於 24-3-24 11:02
我同個男仔有相同遭遇, 入lift時, 有個男人企係d制隔離, 我一入lift, 佢即刻噤close, 所以我照企係度, 跟住 ...

痴線
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

關於搭(emoji)

我覺得行入lift埋角落無問題喎
以防後面有人入

同埋近門口已經有人企,更加唔會多手去襟

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Duffy814 發表於 24-3-24 11:02
我同個男仔有相同遭遇, 入lift時, 有個男人企係d制隔離, 我一入lift, 佢即刻噤close, 所以我照企係度, 跟住 ...

好慘,樓主個case係嚇埋個老人家,你個case係嚇埋個小朋友其實我討厭人哋講粗口多啲囉,仲要咁細個密室空間迫住聽,避無可避⋯
講真好似樓主咁既,唔想撳lift掣就自己企到最入面啦,企正喺lift掣前面,人哋後入嚟既,都唔知伸唔伸手攝入去撳好,你知啦,好多精神緊張又敏感既人⋯⋯

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

而家好多都係咁,迫巴士又係咁,兩隻手打機,巴士1動,唔係 踩人就 i 落人度,佢覺得實有人救咁,我都會出聲。
有啲驚死有菌,門唔開,(車立)唔撳,我而家都會出聲
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

公爵府

好媽媽勳章

邊個教一定要撳閂門?

珍珠宮

回覆樓主:

你個topic應該叫
今早不知怎樣走來的燥底

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

如果係大隻佬或者係惡形惡相嘅人,會唔會都咁講

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊