自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

【Triangle Plus攀爬樂園及抱石區結業通知】

首先衷心感謝大家過去一直以來對我們的支持,由於認為現時在香港營商環境及消費模式的轉變底下,與我們當初建立Triangle Plus時大有不同,所以我們決定於2024年2月5日結束營業。

再次感謝大家對Triangle Plus的支持及喜愛,遺憾地我們未能與大家度過一個美好的新年。

當然,我們會按照法例向所有員工支薪及賠償,亦會按比例退還款項予持有有效的樂園區/抱石區日票、月票、年票、分享票及課程的客户。

懇請有關客户能在2024年3月31日或之前填妥以下表格,經過簡單的核對個人資料後,我們會盡快安排退款事宜,請大家耐心等候。

填表申請退款:https://forms.gle/DudbCjotk9pcAzE2A

*所有樂園年票/季票贈送之課程、產品及換領券,或其他免費贈送門票將不作退款。

聯絡我們(只限WhatsApp文字訊息,我們會從最早的信息開始回覆,請不要重複發送)
樂園區 ▶️ 6821 2883
抱石區 ▶️ 5463 5664

【Triangle Plus - Park and Boulder Closure Notice】

We genuinely thank you for massive support to Triangle Plus throughout the years. The business environment and consumer spending behaviour in Hong Kong has changed significantly from when we initially established the climbing park. Consequently, the business will be closed with the effective date of 5 February 2024.

We are incredibly grateful for your support and love. Unfortunately, we will be unable to spend another Lunar New Year with you all.

Before we completely cease operatio

珍珠宮

luckyQ 發表於 24-3-24 14:06

首先衷心感謝大家過去一直以來對我們的支持,由於認為現時在 ...

我已經好謹慎問佢會唔會隨時結業,佢話簽咗租約三年開咗業一年多,我上年七月再的,要報東張投訴嗎?

男爵府

年票有按比例退款。我哋已經收到錢了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

luckyQ 發表於 24-3-24 14:07
我已經好謹慎問佢會唔會隨時結業,佢話簽咗租約三年開咗業一年多,我上年七月再的,要報東張投訴嗎?
...

佢唔係話pro rata 退年票嗎?

珍珠宮

popofat 發表於 24-3-24 14:10

真的我上網俾資料佢先

珍珠宮

popofat 發表於 24-3-24 14:10

完全冇通知你可以email通知我呀嘛,我唔Walk in去見到門市結業都唔知道咩事

水晶宮

原來已經執咗。。。
HK 真係無咩地方比大細路玩。。。

男爵府

我哋有follow 佢FB. 睇到公佈之後填左form, 前兩個星期收到錢

珍珠宮

Nbs 發表於 24-3-24 14:14
原來已經執咗。。。

咪係,好難得我個仔成10歲有嘢玩吓

水晶宮

原來已經執咗。。。

大力好似有本地約鱼

男爵府

原來已經執咗。。。

北上深圳,可以有大把選擇。

水晶宮

stopmebye666 發表於 24-3-24 15:04
北上深圳,可以有大把選擇。

我知,我就係唔想上去吖嘛
個個weekend 要諗節目,我唔想個個weekend 都要返大陸,亦唔想一去要去成日,又攰又趕我唔係住新界區呀

珍珠宮

佢呃左你啲咩?又唔係唔退款,你一樓個post都有寫㗎

伯爵府

2023年兔年勳章

終極熊貓 發表於 24-3-24 15:14

係囉!我睇極都唔明,樓主仲話報東張,想報乜野??
報人哋好執笠????我諗冇人開檔會諗住執笠㗎囉!
宜家人哋又唔係走佬,正常公布晒結業同退款途徑,仲有乜可以投訴???

別墅

luckyQ 發表於 24-3-24 14:06

首先衷心感謝大家過去一直以來對我們的支持,由於認為現時在 ...

提前通知⋯退足錢俾你⋯執有乜問題?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

明明地,你買左年票?但無通知你去申請退錢,係你上門先發現佢地執左,但申請已經過左期???

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 24-3-24 15:50
明明地,你買左年票?但無通知你去申請退錢,係你上門先發現佢地執左,但申請已經過左期???
...

未,話3目31日前

珍珠宮

終極熊貓 發表於 24-3-24 15:14

佢當初話俾我聽唔會執㗎,簽咗三年租約啊係咪取巧呃我買年票?

珍珠宮

bonbonyy 發表於 24-3-24 15:32
係囉!我睇極都唔明,樓主仲話報東張,想報乜野??
報人哋好執笠????我諗冇人開檔會諗住執笠㗎囉!
...

冇嘢嘅將心比己囉,希望大家唔好有咁嘅遭遇

珍珠宮

luckyQ 發表於 24-3-24 16:06
佢當初話俾我聽唔會執㗎,簽咗三年租約啊係咪取巧呃我買年票?

你問個職員,你估個職員會唔會知公司嘅財務狀況?
再講,我當佢知公司財政,咁依家退返錢,呃左你咩?利息?

我都同人講我唔會死住㗎
萬一我唔好彩意外死左,希望唔好人話我呃佢啦,你估我想死㗎咩

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊