自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

dyl 發表於 24-3-25 00:16
你爸爸重有講咩?有冇講佢而家生活點?
我爸爸走咗20年,佢只係問點解我細細佬一塌糊塗,叫我老公同佢傾下,有話我地唔去拜佢

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

魔怪媽媽 發表於 24-3-25 00:39
我信, 件事發生係我同朋友身上,爸上年過身,係攪白事時間我朋友夢見我爸同佢講話佢個頭好亂, 叫我朋友 ...

好神奇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我之前發左個夢好古怪,竟然夢見自稱係ex 嘅二家姐,但現實我個ex 係得個大家姐,從來無見過呢位女仕! 佢自我介紹之後話佢媽媽已經過左身,只是通知我一聲咁! 好奇怪,但我又冇嘢可以做到 同ex 分手一直冇聯絡,但確實當年伯有好鍚我嘅

水晶宮

有,幾年前先人報夢。報完幾日後就知是真事。

水晶宮

Pulmma 發表於 24-3-24 23:53
我今日係覺得好神奇,平時真係所有陌生電話我都一定唔會聽,真係唔知點解,今日見到部電話,係心血來潮想 ...

你不好理是否男丁身份啦。有啲男丁都可以咩都不理。

我當日都係外嫁女身份處理先人的事,沒問題。

男爵府

有些是真,更多時候是日有所思

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

capricornbb 發表於 24-3-25 01:28
好神奇

我朋友係會接收到呢d, 仲有好多呢D 報夢case發生

男爵府

我信有架.
我搬左屋
亞公都識得黎搵我,至從果次之後就冇見過啦

侯爵府

好媽媽勳章

Pulmma 發表於 24-3-24 23:32
過年後 我成日都發夢見到我老爸。每次都機乎係問我攞野。初初起身時都唔太記得個夢講咩,淨係記 ...

我信。因為我有長輩親戚同你個case差唔多,不過我親戚係問米,又係先人話收唔到啲錢,乜都無,喺下面好唔開心(俾其他陌生既先人搶走晒),後尾check返先知親戚每次燒野俾先人都無寫先人個名,所以先人收唔到。後尾親戚再燒過一大堆(自己燒,同個問米婆無關),然後再去問米,先人就話收到,仲講得出收到啲乜呢單野係我媽陪親戚去搞,成個過程佢見證住

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

靚靚C9 發表於 24-3-25 00:11
如果把先人骨灰撒落海個D人,根本唔會主動燒野俾先人啦!

聽殯儀嗰啲人話有啲仙人報夢俾子孫又濕又凍,但已經打撈唔到喇

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kcpak 發表於 24-3-25 00:21

我爺爺過身後,間中就入夢鬧我
到我嫲嫲都過身後,就無再夢到佢 ...

鬧你咩?

子爵府

呢啲夢好神奇
土葬一好實體,準確清晰知什麼事
放灰一矇矇地,聽不清楚講什麼,靠古
撒花園一未夢見過,未撒前放灰時有夢見過

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

靚靚C9 發表於 24-3-25 00:11
如果把先人骨灰撒落海個D人,根本唔會主動燒野俾先人啦!

我信報夢,因為經歷過好多次奇怪嘅事。

不過有樣嘢就諗極唔明,點解報親夢嘅,都係信仰要燒嘢嘅?但係天主教、基督教嗰啲,又真係冇叫你咁做。

唔通天上面都有國界,分開唔同宗教同地方?

珊瑚宮

foggyao 發表於 24-3-25 08:29
我信報夢,因為經歷過好多次奇怪嘅事。

不過有樣嘢就諗極唔明,點解報親夢嘅,都係信仰要燒嘢嘅?但係天 ...

唔會無, 係信唔信
阿妹天主教, 佢都有夢到爸爸
同其他兄弟姊妹一樣見到爸爸同平常一樣, 無鬧無話苦(之前我地問過, 爸爸ok的)

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 24-3-25 08:19
聽殯儀嗰啲人話有啲仙人報夢俾子孫又濕又凍,但已經打撈唔到喇
...

打撈唔到意思係揾唔到條屍?

彩鑽殿

靚靚C9 發表於 24-3-25 08:41

骨灰撒左落海點搵得返?

男爵府

回覆樓主:

想知樓主昨天仲有冇夢見佢親人

男爵府

靚靚C9 發表於 24-3-25 08:41

應該係啲骨灰

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

將近清明,容易夢見過身親人
我都夢見阿媽幾次,其中兩次係我同兩個細佬一齊跟阿媽去旅行玩(可能因為阿媽過身前曾講過希望一齊一家人去旅行玩)

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 24-3-25 08:58
骨灰撒左落海點搵得返?

骨灰點會用打撈唔到去形容?屍就話打撈啫

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊