自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我信,因為每次都好靈驗

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

靚靚C9 發表於 24-3-25 09:09
骨灰點會用打撈唔到去形容?屍就話打撈啫

講海葬嗰啲

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我只係夢過,但無話交帶啲咩或者想要咩,係平常生活咁,我諗唔係報夢

複式洋房

男爵府

信!亦親身體驗過好多次,試過不同的先人來報平安,有交談,沒有任何要求,一覺醒來,每個細節都記得一清二楚。

子爵府

信!每逢重陽清明時節我老豆一定會喺我夢中岀現!提醒我記得要燒野俾佢

珊瑚宮

kiki0524 發表於 24-3-25 10:00
信!每逢重陽清明時節我老豆一定會喺我夢中岀現!提醒我記得要燒野俾佢
...

Good job 呀

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好細個, 都唔知咩係死亡。果陣爺爺走左1, 2 年左右, 有晚我發夢夢到爺爺,係一個全部傢俬蓋晒白布既地方,爺爺係咁講野, 但我聽唔到佢講乜。跟住札醒左,我係喊緊。
跟住醒左就同我媽講我夢到爺爺,我媽打左個突,跟住話今日係爺爺死忌/生忌 (太細個唔記得死忌定生忌)。
不過到左而家個夢既記憶仲好深好深....

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Pulmma 發表於 24-3-24 23:32
過年後 我成日都發夢見到我老爸。每次都機乎係問我攞野。初初起身時都唔太記得個夢講咩,淨係記 ...

你如果想燒啲嘢俾你阿爸,試吓去紙紮鋪,講你個情況(鄉下山頭冇立碑)俾佢哋知,佢哋應該可以教你點樣燒嘢俾佢

子爵府

減齡達人勳章

我依2年都去咗幾次慈山寺,去佢地法會誦經,
我都有網上登記牌位俾祖先,冤親債主,牌位係放係慈山寺普門,你可以念經叫祖先嚟法會聽下

我信會有先人報夢,我有個舊同學20幾歲自殺,以前讀書佢坐係我隔離,雖然唔係好熟,佢死後都有出席佢喪禮,離開8年我都夢中見到佢幾次,之後清明整咗牌位俾佢叫佢嚟聽經,呢2年都冇再夢見佢,佢應該走咗了
自殺應該係會留係度耐d,我阿爸死後5年只夢到佢幾次,都冇再見到佢,應該都走咗了

大宅

...

出現左未呀?

大宅

oceanarma 發表於 24-3-25 09:54
信!亦親身體驗過好多次,試過不同的先人來報平安,有交談,沒有任何要求,一覺醒來,每個細節都記得一清二 ...

點分發夢定報夢

侯爵府

回覆樓主:

慈山寺個牌位淨係清明期間做?幾錢?

侯爵府

pomanlife 發表於 24-3-25 08:19
聽殯儀嗰啲人話有啲仙人報夢俾子孫又濕又凍,但已經打撈唔到喇
...

咁係咪唔應該撒落海?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

gilgilgilgil 發表於 24-4-1 19:08
咁係咪唔應該撒落海?

呢啲都係尊重逝者家人既決定既

侯爵府

...

我早幾年清明節都會夢見先人、今年又冇

伯爵府

過年後 我成日都發夢見到我老爸。每次都機乎係問我攞野。初初起身時都唔太記得個夢講咩,淨係記 ...

我婆婆已經過咗身十幾年,而家我仲記當年幫佢扮完後事,發夢見到佢成面白色好厚粉龜烈,拎住一堆手飾同我講,“假架!唔值錢架!”我即刻同負責嗰啲長輩講,即刻燒返多啲“錢”。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我諗係某啲人與先人嘅電磁波段夾到, 會夢到! 嗰個人未必係親屬, 朋友都可以!

近日家中有喪事,有朋友夢中見到先人, 指定要揾佢最喜歡嗰件衫放落四季衣裳放棺木中!

珍珠宮

pomanlife 發表於 24-3-25 08:19
聽殯儀嗰啲人話有啲仙人報夢俾子孫又濕又凍,但已經打撈唔到喇
...

真心覺得撒落海唔好

子爵府

信,常夢到

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊